Geely prezintă noul taxi londonez!
22 Octombrie 2015, 14:48
Vă veţi întreba probabil, ce are producătorul chinez Geely cu taxiurile londoneze? Asemenea companiei suedeze Volvo, compania taxiurilor londoneze, London Taxi Company, se află în proprietatea chinezilor de la Geely. Recent chinezii au demonstrat
noul taxi londonez numit TX5, care va începe activitatea începând cu finele anului 2017. Investiţiile în acest proiect vor totaliza 300 milioane lire sterline, din care 50 milioane vor fi investiţi în lărgirea şi modernizarea uzine din Ansty care va produce anual 36,000 de taxiuri.
Exteriorul noului TX5 este inspirat din legendarul taxi londonez FX4, care se produce din anul 1958. La baza noului taxi stă o platformă din aluminiu, în timp ce panelurile exterioare sunt executate din materiale compozite. Noul TX5 dispune de o rază de întoarcere extrem de mică, 6 locuri pentru pasageri, un spaţiu pentru un scaun cu rotile, WiFi şi porturi de încărcare a dispozitivilor pentru conducător şi pasageri. Noul TX5 va fi propulsat de un sistem plug-in hibrid care va oferi o autonomie pur electrică de aproximativ 50 km. Ulterior, autonomia va putea fi extinsă cu propulsorul pe benzină.

Pe viitor, pe baza şasiului din aluminiu şi sistemului hibrid la uzina din Ansty vor fi construite mai multe modele electrice, inclusiv vehicule comerciale.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,155
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!