Honda dezvăluie date tehnice complete ale noului NSX! (Video)
27 Octombrie 2015, 13:23
Modelul NSX este cel mai aşteptat automobil din gama Honda, care tinde să ducă tradiţiile primei generaţii apărute cu 25 de ani în urmă, la nivele culminante.
Deşi a fost demonstrat pentru prima dată încă la începutul anului, datele tehnice complete ale noului NSX ne-au fost dezvăluite doar acum. Chiar dacă sunt referite la Acura NSX, acestea vor fi identice şi pentru versiunile europeane şi nipone Honda NSX.
Noul NSX a fost construit după un principiu de bază – zero ezitări în timpul acceleraţiei, frânării şi virării în curbe. Adică, NSX trebuie să ofere un răspuns prompt la ceea ce doreşte să facă conducătorul. Pentru aceasta a fost elaborată o caroserie foarte rigidă
şi uşoară, care este realizată în mare parte din diferite tipuri de aluminiu, oţeluri ultra-rezistente şi chiar fibră de carbon, dar şi sistemul hibrid Sport Hybrid Super Handling All-Wheel-Drive (SH-AWD). Cel din urmă este format din trei motoare electrice şi propulsorul V6 Twin Turbo.
Două motoare electrice sunt combinate în unitatea Twin Motor Unit (TMU) care propulsează roţile faţă oferind un total de 72 CP şi 146 Nm. Unitatea TMU ajută la acceleraţia super-car-ului nipon până la 200 km/h,
fiind activă la orice viteză în regim
de virare vectorială, care oferă un comportament „ca pe şine” în curbe.
Cel de-al treilea motor electric (Direct Drive Motor) care oferă 47 CP şi 148 Nm este instalat între propulsorul pe
benzină şi cutia de viteză robotizată în 9 trepte DCT. Cea din urmă mai dispune şi de un diferenţial mecanic autoblocabil. Motoarele electrice se alimentează de la pachetul de baterii litiu-ion amplasat în spatele scaunelor şoferului şi pasagerului.
Propulsorul V6 Twin Turbo de 3.5 litri dezvoltă 500 CP între 6,500 şi 7,500 rpm şi 550 Nm la 7,500 rpm, în timp ce
puterea totală al sistemului hibrid este estimată la 573 CP – mai mult decât suficient pentru a intra în liga super-car-urilor şi dublu faţă de prima generaţie NSX!
Având o greutate de 1,725 kg noul NSX dezvoltă o viteză maximă de 308 km/h. Timpii de acceleraţie nu sunt dezvăluiţi, dar cei de la Honda promit o acceleraţie de la 0 la 100 km/h foarte rapidă datorită tracţiunii integrale, oferite de motoarele electrice.
Sistemul hibrid oferă patru regimuri de condus: Quiet, Sport, Sport+, Track. În timp ce regimul Quiet se axează mai mult pe rularea pe electricitate, restrecţionând performanţele propulsorului cu ardere internă, regimul Track dezlănţuie tot potenţialul super-car-ului nipon.
Apropo, noul NSX dispune de cel mai jos centru de greutate printre concurenţi, în mare parte amplasării joase al componentelor sistemului hibrid, dar şi a propulsorului cu ardere internă, care a coborât cu 61 mm mai jos datorită sistemului de lubrifiere cu carter uscat.
Niponii vor oferi şi diferite opţiuni de personalizare şi sporire a performanţelor pentru noul NSX, printre care jante cu un design
sofisticat, sistem de frânare cu discuricarbon-ceramice, dar şi elemente realizate din fibră de carbon, precum kitul aerodinamic, acoperişul şi inserţiile de la interior.
Producţia noii Acura/Honda NSX se va desfăşura la uzina din Marysville, Ohio începând cu primăvara anului 2016, în timp ce preţul de bază va porni de la aproximativ 150,000 de dolari.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,789
GALERIE FOTO (48 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!