Testele emisiilor „în viaţa reală” vor demara în 2017
30 Octombrie 2015, 13:52
Testele emisiilor care sunt realizate în laborator şi-au demonstrat ineficienţa, iar metodologia acestora nu a fost schimbată de 20 de ani. Scandalul în jurul celor de la Volkswagen care au trişat cu emisiile a impus asociaţia producătorilor auto europeni ACEA din care fac parte 15 producători auto (BMW Group, DAF Trucks, Daimler,
Fiat Chrysler Automobiles, Ford Europe, Hyundai Motor Europe, Iveco, Jaguar Land Rover, Opel Group, PSA Peugeot Citroen, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars, Volvo Group) să voteze pentru testele emisiilor mai riguroase care implică testarea în viaţa reală.
Chiar dacă se presupunea că testele emisiilor în viaţa reală ar trebui să înceapă în 2016, se pare că producătorii auto nu vor putea să se pregătească de ele într-o perioadă atât de scurtă de timp, în caz contrar mai multe modele dotate cu propulsoare diesel ar trebui scoase din producţie mai devreme de data planificată. Pripirea testului emisiilor în viaţa reală ar provoca şi mari pagube materiale pentru producători.

Astfel, data implementării acestui test a fost mutată către septembrie lui 2017. Testul emisiilor în viaţa reală va fi adiţional la testul curent care are loc în laborator. Noul test va avea loc după scenarii preluate din viaţa reală, cu o corectare la erorile echipamentului, în timp ce nivelul emisiilor care nu ar trebui să fie depăşit în testul din viaţa reală va fi unul comparabil cu cel obţinut de un conducător „mediu”, astfel nu vor fi luate în calcul scenariile „celui mai rău caz”, care în viaţa reală nu se întâlneşte prea des. Europa va fi unica regiune unde testele emisiilor se vor efectua şi în viaţa reală, deşi totul a început de la americani.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,871
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!