Toyota reîncarnează modelul Sports 800 în conceptul S-FR
8 Octombrie 2015, 10:23
La Salonul Auto de la Tokyo cei de la Toyota vor demonstra viitorul coupe compact, mai mic decât GT86, care este prefaţat de conceptul S-FR.
Coupe-ul reprezintă reîncarna vechiului model Toyota Sports 800 din anul 1965. Este un omagiu respectuos pentru modelul care celebrează 50 de ani de la lansare.
Având 3,990 mm în lungime, 1,695 mm în lăţime, 1,320 mm în înălţime şi un ampatament de 2,480 mm, conceptul poate lua la bord 4 persoane.
Propulsorul adoptă o poziţie centrală-faţă, iar puterea acestuia este transmisă roţilor spate prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte.
O arhitectură similară o are şi Mazda MX-5, iar mai multe elemente aduc aminte de roasdster-ul nipon. Nu ne vom mira dacă cei de la Toyota ar utiliza platforma lui MX-5 inclusiv propulsorul de 1.5 litri de 130 CP în
crearea acestui concept, pentru că ştim ce au făcut ei din Mazda2 Sedan!
Exteriorul lui S-FR este inspirat din Toyota Sports 800, cu ale sale blocuri optice rotunde şi acoperişul de culoare contrastantă.
Interiorul vine cu idei simpliste, originale şi moderne. Planşa de bord este digitală, amintind de Lexus LF-A, iar butoanele de la volan sunt concentrate pe un display micuţ.
Toate elementele par a fi concepute astfel, încât conceptul să fie produs în serie chiar începând cu ziua de mâine!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,939
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!