Volvo anunţă motorizări şi tehnologii noi pentru modelele sale
21 Octombrie 2015, 17:55
Cei de la Volvo nu încetează să bucure fanii mărcii cu noi opţiuni privind motorizările, dar şi noutăţi despre viitoarele modele. Astăzi, producătorul suedez anunţă despre disponibilitatea tracţiunii integrale pentru modelele din gama „60” echipate cu noul propulsor
T6 din noua serie Drive-E, care este un benzinar de 2.0 litri în 4 cilindri în linie dotat cu un turbocompresor şi un compresor mecanic. Astfel, motorizările T6 AWD vor fi disponibile pe modelele S60, V60 şi XC60 oferind 306 CP şi 400 Nm, dar şi un nivel de
CO2 redus de 161, 163 şi, respectiv, 179 g/km. Toate versiunile cu tracţiune integrală T6 AWD se conformă normelor ecologice Euro 6.
Reamintim că pe noua generaţie XC90, motorizarea T6 AWD oferă
320 CP şi 400 Nm.
Modelele S60 şi V60 primesc o versiune ultra-eficientă T2 care
livrează 122 CP şi 220 Nm de
asemenea conformându-se cu normele ecologice Euro 6. Pentru pieţile Euro 3, modelele S60, V60,
XC60, V40, V40 Cross Country şi XC90 vor primi motorizările D4 (190 CP şi 400 Nm) şi D5 (225 CP şi 470 Nm).
Gama „60” va mai primi două noi nuanţe opţionale printre care Onyx Black şi Osmium Grey, disponibile odată cu bifarea pachetului R-Design.
Vechiul (8 ani în producţie), dar capabilul Volvo XC70 va primi noi culori pentru caroserie (Rich Java, Magic Blue şi Onyx Black), noi opţiuni de jante, dar şi o factură noua pentru tapiţeria de la interior.
Suedezii mai anunţă o strategie ambiţioasă, conform căreia în fiecare an va fi lansat câte-un model hibrid cu propulsie Twin Engine, cu tehnologii similare modeleului de top XC90 T8 Twin Engine, care la moment este cel mai puternic şi “curat” SUV cu 7 locuri de pe piaţă.

Apropo, de noua generaţie Volvo XC90! Şi aceasta va primi îmbunătăţiri considerabile, care vor oferi mai mult confort celor de la bord! În primul rând, sistemul de navigaţie Sensus Navigation va primi îmbunătăţiri, care includ informaţia despre trafic în timp real şi actualizări gratuite ale hărţilor. Aplicaţia Yelp va permite găsirea rapidă a restaurantelor, magazinelor şi altor locuri de agreement, în timp ce aplicaţia Glympse va permite partajarea locaţiei în care vă aflaţi în timp real.
În sistemul multimedia Sensus Connect va fi integrată aplicaţia
Apple CarPlay pentru conectarea smartphone-ului care va oferi o funcţionare paralelă cu sistemul multimedia.
Mai mult decât atât, aplicaţia Volvo On Call va avea mai multe funcţii, precum pornirea la distanţă a propulsorului şi încălzirea sau răcirea habitaclului, aceasta fiind acum compatibilă cu Apple Watch şi Android Wear.
Pentru confortul celor de la bordul lui XC90 vor fi disponibile noile scaune cu cinci regimuri de masaj ce dispun de trei nivele de intensitate şi trei nivele de viteză. Ce mai trebuie pentru un confort desăvârşit?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,960
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!