Yamaha a creat robotul care poate conduce motocicleta şi vrea să-l învingă pe Valentino Rossi! (Video)
30 Octombrie 2015, 15:20
Unii producători auto au creat diferiţi roboţi, printre care Honda cu robotul Asimo şi Toyota cu robotul Kirobo, însă nici unul din ei nu a creat roboţii cu scopul de a conduce automobile. Producătorul de motociclete Yamaha, a creat robotul Motobot, anume cu scopul ca acesta să şi conducă motocicleta!

Prima versiune al robotului poate accelera, schimba vitezele şi frâna de sine stătător, însă cu pornirea şi cu curbele la moment are careva probleme, fiind un robot fix care nu are posibilitatea de a transfera greutatea dintr-o parte în alta cum o fac motocicliştii.
Din această cauză motocicleta lui Motobot a fost dotată cu nişte roţi laterale suplimentare pentru ca robotul să nu cadă cu ea pe-o parte. Conform celor de la Yamaha robotul este în stagiu de dezvoltare, iar scopul final ar fi atingerea vitezei de 200 km/h pe un circuit de curse.
Totuşi, în spotul de promovare, robotul insistă că se învaţă rapid de la cei mai buni piloţi de curse, precum Valentino Rossi şi are scopul de al depăşi pe cel din urmă! Această provocare, probabil, este mai mult un pas de marketing, însă robotul ar putea aduce informaţii foarte utile despre comportamentul motocicletelor la viteze mari care vor pune bazele elaborării sistemelor complexe de asistare pentru motociclişti pe viitor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,651
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!