Lupul în blană de oaie – polonezii au creat un Trabant rapid cu ingrediente Audi! (Video)
24 Noiembrie 2015, 16:40
Automobilele Traban au fost faimoase prin caroseria executată din carton presat, care adesea era roasă de şoareci şi nicidecum prin rapiditatea cu care se deplasau. Un polonez pe nume Marek a dorit să schimbe acest lucru modificându-şi Trabantul de
nenumărate ori. Astfel, prin acest
micuţ au trecut multe propulsoare Volkswagen de la 1.3 litri până la 2.0 litri, iar acum jumătate de an în urmă proprietarul a început un proiect de amploare, care presupunea instalarea unui propulsor turboaspirat şi a tracţiunii integrale!
În calitate de donor a fost găsit un Audi TT quattro de prima generaţie, de la care a şi fost preluat substratul tehnic şi adaptat sub „cutia din carton” al
Trabantului. Propulsorul 1.8 Turbo a fost dotat cu un turbocompresor mai mare K04 care i-a sporit puterea de la 225 la 270 CP, în timp ce cuplul maxim a crescut la 370 Nm!
Aceste cifre sunt cu mult mai impresionante atunci când le compari cu celea al propulsorului de 1.1 litri instalat de la uzină, care livra doar 39 CP şi 74 Nm!

Din cauza roţilor înguste (anvelope Toyo T1R 195/45 R16), Trabantul din
infern accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde sau cu 0.2 secunde mai lent decât Audi RS3 Sportback de producţie, în schimb acceleraţia de la 0 la 200 km/h durează doar 15.5 secunde! Cu roţi mai late acceleraţia ar putea fi mai rapidă. Viteza maximă
nu este cunoscută, dar e mult peste 200 km/h! În comparaţie cu modelul standard, care accelerează până la prima sută de kilometri în 22.8 secunde şi atinge o viteză maximă de 130 km/h, acest Trabant este un adevărat avion!
Acest lup, a primit şi o blană de oiţă, având un aspect discret, foarte apropiat de modelul de producţie, deşi cunoscătorii vor observa extensiile aripilor, jantele din oţel de 16 inch, evacuarea dublă şi cuşca de protecţie care se zăreşte prin geamurile „cutiuţei de carton”.

La interior se regăsesc două scaune de tip scoică Bimarco, un volan sport MOMO şi mai multe organe de control, inclusiv planşa de bord, care au migrat de pe Audi TT. Apropo, Trabantul s-a făcut cu toată suspensia, sistemul de frânare, ba chiar şi cu sisteme ABS şi
ESP funcţionale, preluate de la acelaşi donor! Deşi este micuş, modificările aduse acestui Trabant au sporit greutatea de la 700 la 1,120 kg.
Chiar şi aşa acest Trabant este gata să terorizeze străzile, spre uimirea şi umilirea celor ce se află la volanul unor sport-car-uri moderne! Mai jos puteţi vedea şi un video cu acest monstruleţ în acţiune!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,697
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!