Mercedes-AMG extinde producţia propulsoarelor!
20 Noiembrie 2015, 17:52
În timp ce majoritatea producătorilor scapă de propulsoare mari, coborând de la V8 la V6 sau excluzând totalmente motoarele mari în favoarea
propulsoarelor în 4 cilindri de 2.0 litri volum cum au făcut-o cei de la Volvo, Mercedes-AMG continuă să producă automobilele dotate cu imensul V12 Biturbo de 6.0 litri! Recent producătorul german a anunţat că cererea pentru modelele de performanţă AMG este în continuă creştere, ceea ce necesitat sporirea volumului de producţie al propulsoarelor. Astfel, începând cu februarie 2016 producţia propulsorului V12 Biturbo va fi mutată din Affalterbach la uzina din Mannheim, în timp ce inginerii din Affalterbach se vor concentra pe unitatea V8 Biturbo, cererea pentru care este foarte mare, cea din urmă contribuind la decizia extinderii producţiei de motoare la o a doua uzină.
Totuşi, acest lucru nu înseamnă că propulsorul V12 Biturbo va fi neglijat. Acesta în continuare va fi asamblat cu grijă de un specialist care îşi va pune plăcuţa cu numele său pe motor.
Inginerii care până acum
asamblau unitatea V12 Biturbo
la uzina din Affalterbach, vor face „downsizeing” şi vor asambla propulsoare V8 Biturbo, în timp ce la uzina din Mannheim va apărea o linie separată de asamblare AMG unde şi se va asambla imensul V12 Biturbo
de către alţi ingineri specializaţi.
La moment propulsorul V12 Biturbo poate fi regăsit sub capota astfel de modele ca Mercedes-AMG S 65, S 65 Coupe, G 65 şi noul SL 65 facelift care a debutat recent.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,219
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!