Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Nissan vrea să doboare un record de viteză de peste 300 km/h cu un ditamai pick-up! (Video)

6 Noiembrie 2015 - 13:19
Denis Godorozea
Nissan vrea să doboare un record de viteză de peste 300 km/h cu un ditamai pick-up! (Video)
Cea mai ideală maşină pentru a doborâ recorduri de viteză trebuie să arate ca un coupe, un avion, o rachetă, dar nicidecum ca un pick-up. Cei de la Nissan au spart stereotipele cu un pick-up care a bătut mai multe recorduri în Bonneville Salt Flats inclusiv recordul de viteză, 142.9 mile pe oră (229.9 km/h), încă în anul 1994. Acum însă, niponii, împreună cu compania Cummins, care le livrează propulsoarele diesel de capacitate mare, doresc să-şi recâştige titlul cu un nou pick-up numit Titan XD Triple Nickel, care a fost dezvăluit recent la SEMA Show.

Pick-up-ul dotat cu propulsor V8 diesel Cummins de 5.2 litri care dezvoltă 752 Nm, va încerca să bată recordurile în clasele vehiculelor diesel FIA A-III-9 şi D/DT. La moment, recordurile în aceste clase sunt de 115 mile pe oră (185 km/h) şi, respectiv, de 191 mile pe oră (307 km/h). Astfel, monstrul celor de la Nissan ar trebui să indice o viteză medie (dus/întors) de cel puţin 308 km/h pentru a anihila ambele recorduri! Pentru aceasta pick-up-ul a fost uşurat, fiind lipsit de toate elementele de prisos care ar încurca aerodinamicii, precum oglinzile retrovizoare şi mânerele uşilor, primind roţi speciale cu capace aerodinamice, dar şi un spoiler masiv faţă.

Succesul ar însemna o popularitate mai mare pentru pick-upul de producţie Nissan Titan XD, dar şi o nouă realizare de succes al celor de la Cummins, care au o istorie vastă privind recordurile de viteză pentru vehiculele diesel, pe care o puteţi urmări în spoturile de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter