TOP 25 cele mai citite şi mai speciale teste drive din 2015
30 Decembrie 2015, 19:32
Suntem în ultimele zile ale acestui an,
iar redacţia PiataAuto.md a muncit
mult şi în acest an pentru a vă aduce
în faţa Dvs. teste drive cu cele mai
noi şi mai relevante modele din lumea
auto! Fie că le-am realizat în ţară, fie
că am mers peste ţări şi uneori mări
pentru ele, v-am adus pe
display-urile calculatoarelor sau
device-urilor Dvs. zeci de teste drive în anul 2015. Noi ne-am gândit să facem o mică recapitulare a celor mai speciale teste din 2015, dar şi să prezentăm mai jos un top al celor mai citite teste din acest an de către Dvs., publicul nostru!

Dacă anul 2014 sfârşea cu unicul test drive cu Tesla Model S, realizat de o
entitate de presă din Moldova, atunci 2015 a însemnat chiar din prima lună o mulţime de teste drive internaţionale, mai multe şi mai diverse ca oricând, la care au participat membrii redacţiei PiataAuto.md şi în urma cărora v-am adus cele mai exclusive materiale.
În luna ianuarie a anului trecut
zburam în Spania pentru testul drive
cu noua generaţie KIA Sorento,
peste doar o săptămâna mergeam în
Elveţia la un grandios test-raliu, unde
am testat 8 modele diferite ale
producătorului bavarez,
inclusiv noul
BMW i8! În
luna februarie colegul nostru, Valeriu Bahnaru zbura în Spania la testul noii generaţii Mazda2, iar Ilie traversase din nou Oceanul Atlantic, de această dată pentru testele drive ale noului BMW X6 M şi BMW Seria 2 Convertible.
N-a trecut mult timp până am luat şi un avion spre Irlanda, o ţară pe care am vizitat-o pentru prima dată în acest an. Acolo, în Irlanda, am testat noile motoare Opel în cadrul unui test special cu întreaga familie Insignia, precum şi Mokka.

Apoi, în martie, a venit rândul să ne împlinim nişte vise din copilărie şi să ne dăm cu vreo 14 modele de Porsche pe circuit, rând pe rând. Am gustat din toate – de la minunatele 911 Carrera GTS până la 911 Turbo S şi 911 GT3.
În curând, ne-am văzut din nou în Spania, pentru un test drive special. Era vorba de Opel Corsa OPC, pe care am testat-o în nordul acestei frumoase ţări!

Între timp, publicasem şi un test drive cu totul special cu Audi TTS, pentru care am mers individual în Ingolstadt. Mmm, şi acum ne mai amintim intens sunetul acelui motor şi senzaţiile de la volanul acelei maşini!
Redacţia PiataAuto.md a fost şi prima care a testat cel mai aşteptat model al anului – Skoda Superb – şi unica prezentă la testul internaţional al noului Superb din Toscana, Italia. De altfel, am fost unica entitate de presă din Moldova aproape la toate testele menţionate mai sus, dar Superb a fost de departe cel
mai aşteptat model an anului de către publicului din Moldova!

Peste ceva timp zburam din nou în Spania, pentru a testa noua Mazda CX-3! Ah ce test complet! Am putut testa o mulţime de versiuni ale noului SUV nipon, cu motoare pe benzină şi diesel,
cu tracţiune faţă şi integrală, astfel încât Dvs. să ştiţi totul despre CX-3!

Ceva mai târziu, povestea cu Porsche-urile pe circuit a continuat într-un nou episod, cu noi experienţe. De sportivele Porsche nu te poţi sătura niciodată, nici
măcar atunci când devii proprietarul uneia, nu-i aşa?

Între timp, au urmat multe modele extrem de aşteptate, testate de noi în premieră în Moldova: Volvo XC90, Audi Q7, Mercedes-Benz GLC, Renault Kadjar, BMW X1, Toyota Hilux.
Apoi am mers şi în Austria şi Slovacia, pentru a testa în premieră naţională noua generaţie Opel Astra în cadrul testului internaţional al acestui
model! Ah ce test contradictoriu la început, dar clarificator pe parcurs!

Lista modelelor extrem de aşteptate în Moldova, testate de PiataAuto.md în premieră, a continuat cu noua generaţie BMW Seria 7, Toyota Avensis, noua
generaţie Jaguar XF, Mitsubishi Outlander facelift, Ford Ecosport şi, mai nou, noua generaţie Volkwagen Passat B8!

Dar să vedem care au fost 25 cele mai citite teste din acest an, conform statisticilor generate chiar de interesul Dvs., al publicului!

25. Mercedes-Benz GLC
Succesorul lui Mercedes-Benz GLK, noul GLC vine constuit pe o platformă comună cu cea a actualului C-Class şi cu un interior inspirat de la acesta. Este noul GLC un băiat la fel de dur ca şi GLK? Părerea noastră a fost, poate, un pic neaşteptată.

24. Volkswagen Passat
Abia acum câteva zile a fost publicat, dar a intrat deja în acest top! Noul Passat B8 e cu siguranţă unul din cele mai aşteptate modele ale anului, fapt care explică interesul major al publicului pentru acest test drive!

23. Skoda Fabia
Noua generaţie a unui model foarte popular odinioară în Moldova, care vine cu un design mult mai abiţios ca predecesoarea sa, dar care vrea să ofere în continuare calităţi practice preţioase posesorilor săi. I-a reuşit oare? Aflaţi din testul nostru drive!

22. Audi TTS
Da, e un Audi TT, la care se mai adaugă şi magnificul „S”, iar TTS înseamnă un coupe de 310 CP! Am alergat cu el prin Germania la viteze de până la 240 km/h şi am descoperit ce înseamnă un adevărat Audi modern, în echipări generoase şi cu performanţe de top!

21. Renault Kadjar
Da, e punctul de cotitură în istoria SUV-urilor Renault, când francezii au prins la curaj să creeze un model Renault pe platforma lui Nissan Qashqai. Are Kadjar şanse de succes? Cu siguranţă, mai ales că e ajutat şi de preţ! Ce părere am avut noi despre el? Aflaţi din testul nostru drive!

20. Mazda2
Valeriu a mers până în Barcelona pentru a testa noua generaţie a compactei nipone şi a rămas profund impresionat de acest model. Da i-a plăcut mult de tot şi ne-a confirmat că Mazda creează minuni în ultimii ani!

19. Daewoo Matiz
Micuţul uzbec se mai produce şi mai există în oferta dealerilor din unele ţări, iar noi ne doream demult să punem mâna pe el. Se vede că şi Dvs. vă doreaţi să aflaţi mai multe despre micuţul Daewoo Matiz!

18. Nissan Leaf pe drumurile Moldovei
Da, există Leaf-uri în Moldova şi există oameni care le exploatează deja în viaţa de zi cu zi! Iar noi am avut un asemenea Nissan Leaf la un test autohton!

17. Mazda CX-3
Un test drive amplu cu noul SUV compact al celor de la Mazda. Din nou, Mazda ne-a impresionat cu ingineria
sa, iar acest test ne-a oferit ocazia să detalizăm clar lucrurile şi să recomandăm ce este mai bun din ceva... foarte bun!

16. 2x Range Rover Sport
Un test mai neobişnuit, în care două Land Rovere Range Rover Sport s-au bătut între ele. Diesel contra benzină, în special, pentru că ambele erau Range Rover Sport. Cine a învins? Aflaţi din test!

15. Land Rover Discovery Sport
Un alt test cu un nou model Land Rover urmează în top, semn că avem un număr foarte bine coagulat de fani Land Rover în rândul publicului nostru! Discovery Sport e urmaşul lui Freelander şi ne-a lăsat impresii foarte ample!

14. Ford Mondeo
Iată că publicul nostru s-a arătat foarte interesat şi de primul test drive cu Ford Mondeo, realizat în Moldova. Testul a fost cu atât mai interesant, cu cât am testat un Mondeo echipat cu motorul de 1.5 litri EcoBoost!

13. Audi Q7
Primul test drive cu Audi Q7, testat de o entitate de presă din Moldova, a generat un mare interes. Modelul are un design foarte diferit faţă de predecesorul său, iar testul drive ne-a demonstrat că acesta se şi simte foarte diferit! Cum anume? Aflaţi din testul drive!

12. BMW X6 M
Un test pentru care am zburat tocmai în SUA, ca să-l punem la încercare pe BMW X6 M pe renumitul Circuit of Americas! Nu putea ieşi decât ceva cu totul special!

11. BMW xDrive Swiss Challenge
Nenumărate modele BMW, nenumărate piesaje uluitoare ale Elveţiei necunoscute, departe de traseele obişnuite. Caşcaval, fondue, ciocolate şi ceasuri, iar pe lângă toate, motoare performante, zăpadă şi munţi! Probabil cel mai special test drive, în formă de raliu, de până acum!

10. Subaru Forester 2.0 Boxer Diesel
Deşi nu avem un distribuitor Subaru în ţară, modele acestei mărci încă mai trezesc interesul pentru publicul autohton, ba chiar o fac într-o măsură neaşteptat de mare! Nu ne-am fi aşteptat ca acest test drive cu Forester, pentru care noi am mers în Germania, să aibă o asemenea popularitate de top 10!

9. Mercedes-Benz CLA
Prezent de ceva vreme în Moldova, dar foarte greu de prins la un test drive. Atunci când am făcut-o, interesul Dvs. a fost pe măsură!

8. Mazda6 facelift
Un alt test drive, popularitatea căreia ne-a impresionat peste aşteptări. Am fost primii care am testat versiunea actualizată a lui Mazda6 şi uite că ea a trezit un interes major din partea Dvs.!

7. KIA Sorento
Am mers să testăm noua generaţie a SUV-ului coreean tocmai în Spania şi am avut parte de un test amplu, în care v-am spus multe. Interesul Dvs. a fost pe măsură! Păcat că anul ăsta noile Sorento au fost pe apucate în stocul showroom-ului Kia din Moldova, cu siguranţă s-ar fi vândut mult mai multe!

6. Porsche Driving Academy 2
Episodul 2 a marelui nostru test drive cu cel puţin 14 modele Porsche, pe circuitul din Istanbul! Un test drive de zile mari, ce mai!

5. Suzuki Vitara
Ăsta e modelul care ne-a impresionat cel mai mult în segmentul maşinilor care pornesc de la un preţ de puţin peste 10 mii de euro. I-am prezis un succes răsunător pe piaţa din Moldova atunci
când puţini credeau în această şansă. Vitara a devenit un mare succes, marcând recorduri de vânzări, lună după lună, pe parcursul anului 2015! Prin urmare, nu ne miră deloc popularitatea acestui test drive!

4. BMW Seria 7
Eh, era firesc ca noua generaţie BMW Seria 7 să stârnească furori în rândurile pasionaţilor de automobile! Şi unde mai pui că noua generaţie ne-a lăsat absolut marcaţi de ceea ce oferă ea, astfel încât am fost primii care am declarat-o noul „cel mai bun automobil din lume”...

3. Porsche Driving Academy 1
Episodul întâi al marelui nostru test cu cele 14 modele sportive Porsche a fost şi mai popular! La câte modele au fost acolo, şi la câtă emoţie a fost aşternută în rândurile acelui test, şi noi l-am pune la loc de cinste în colecţie!

2. Volvo XC90
Da, suedezul s-a lăsat aşteptat, dar atunci când a venit, i-a lăsat pe toţi cu gura căscată. Noul Volvo XC90 a fost de departe unul din cele mai aşteptate
modele ale anului, iar popularitatea excepţională a acestui test drive confirmă interesul deosebit al Dvs. pentru acest model!

1. Skoda Superb
Eh, doamnelor şi domnilor, ocupantul locului 1 nu mai are nevoie de nicio explicaţie şi de nicio prezentare. Skoda Superb e îndrăgită profund de moldoveni, iar noua generaţie a
modelului a bătut toate recordurile la acest capitol! Redacţia PiataAuto.md a mers tocmai până în Italia, în Toscana, la testul internaţional al modelului, iar testul drive publicat a stârnit un interes absolut excepţional!
Ei bine, dragii noştri, urmează un nou an cu multe teste drive speciale! Vă mulţumim că ne sunteţi alături!

PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
4
4,310
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!