Audi AG, BMW Group şi Daimler AG au achiziţionat hărţile digitale HERE de la Nokia
7 Decembrie 2015, 11:56
Compania Nokia a finisat vânzarea businessului HERE celor de la Audi AG, BMW Group şi Daimler AG. Toţi cei trei producători auto şi parteneri vor
avea o parte egală de acţiuni în acest business. Astfel, se pare că viitoarele automobile Audi, BMW şi Mercedes-Benz, dar şi automobilele
ce intră în componenţa grupurilor, vor avea sisteme de navigaţie similare bazate pe hărţile HERE elaborate de suedezi. Conform celor de la Nokia afacerea a fost încheiată contra unei sume de 2.55 miliarde de euro.
HERE este o platformă care oferă hărţi bidimensionale şi tridimensionale, utilizate în sistemele de navigaţie a automobilelor, dar şi în navigatoare precum Garmin. Conform producătorilor germani, în viitor hărţile HERE vor fi legate de sistemele de siguranţă ale automobilelor şi le vor transmite informaţii despre condiţiile de drum în timp real, sporind siguranţa şi reducând riscul accidentelor.
Hărţile precise HERE vor sta la baza automobilelor autonome care se vor putea conduce bazându-se pe informaţia vastă pe care o oferă hărţile HERE. Totuşi, HERE îşi va păstra independenţa în ceea ce ştie să facă mai bine, iar cei trei producători germani nu se vor implica în activitatea acesteia.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,032
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!