În Roma şi Milano au interzis circulaţia automobilelor convenţionale!
28 Decembrie 2015, 10:39
La Conferința Mondială pentru protecţia mediului care a avut loc recent la Paris, au fost ridicate mai multe întrebări privitor ocrotirea mediului înconjurător, iar primele rezultate nu au întârziat să apară.
Administraţia oraşului Milano, Italia, a hotărât să reducă nivelul de poluare prin interzicerea circulaţiei automobilelor dotate cu motoare convenţionale (benzină şi diesel), îndemnând locuitorii oraşului să utilizeze transportul public. Totuşi, această interdicţie va fi activă pe parcursul a trei zile, de pe data de 28 până pe data de 30 decembrie anul curent, iar maşinile convenţionale nu vor avea voie să circule între orele 10:00 şi 16:00. Locuitorii oraşului şi turiştii vor putea achita o taxă de 1.5 euro pentru a călători toată ziua cu transportul public.
O interdicţie similară este lansată şi în capitala Italiei, Roma. Aici automobilele convenţionale nu vor avea voie să circule în dăţile de 28 şi 29 decembrie, între orele 10:00 şi 16:00. Totuşi, vor fi şi excepţii precum vehiculele electrice, hibride, propulsate de gaz natural (LPG sau CNG), autoturismele cu motoare Euro 6 şi motoretele Euro 2 şi Euro 3. Autorităţile oraşului speră pentru înţelegerea şi sprijinul din partea locuitorilor. Un mare plus al acestei interdicţii se va reflecta nu numai asupra mediului, dar şi asupra locuitorilor, care vor putea să se deplaseze liber prin oraş în ajunul sărbătorilor de iarnă fără a sta ore în şir prin ambuteiaje care se formează în această perioadă de timp. Interesant, când administraţia Chişinăului va avea o iniţiativă similară?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,664
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!