Mitsubishi celebrează 5 milioane de automobile vândute în SUA!
30 Decembrie 2015, 15:38
Pe 26 decembrie anul curent cei de la Mitsubishi au vândut automobilul cu numărul 5,000,000 pe teritoriul SUA. Pentru această realizare producătorul nipon a avut nevoie de 33 de ani. Mitsubishi a intrat pe piaţa Americii de
Nord în anul 1982 cu sedan-urile Tredia şi Cordia, dar şi cu proaspătul coupe Starion. De atunci, Mitsubishi a vândut în SUA astfel de modele
populare, precum au fost coupe-urile 3000GT şi Eclipse, tot-terenul Montero (Pajero), sedanul Galant, dar şi dinamicul sedan Lancer Evolution.
Chiar dacă au abordat piaţa din SUA cu modele dinamice şi sedan-uri practice, acum Mitsubishi este reprezentat pe piaţa nord-americană de SUV-uri, precum Outlander, Outlander Sport (ASX), cărora li se alătură sedanul Lancer, compacta Mirage (Space Star) şi electromobilul i-MiEV.
Din păcate, automobilele care înfierbântau sângele în vene, precum 3000GT, Eclipse sau Lancer Evolution, nu vor mai avea continuare, ultimul de pe scenă coborând modelul Lancer Evolution X Final Edition.
Deşi majoritatea fanilor brandului nipon consideră că Mitsubishi a greşit direcţia dezvoltării brandului, niponii au vânzări cu 21% mai mari în SUA faţă de anul trecut, iar în Japonia creşterea în luna noiembrie a constituit tocmai 127.6%!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,750
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!