Nissan prezintă stația de alimentare a viitorului! (Video)
9 Decembrie 2015, 16:21
Pentru că viitorul va fi lipsit de automobile ce utilizează combustibili fosili, va fi readaptată și infrastructura stațiilor de alimentare. O mare parte din automobilele viitorului vor fi electrice, iar problema acestora sunt stațiile de alimentare și cablurile care de fiecare dată trebuie scoase și puse
în priză. La Salonul Auto de la
Geneva din 2016 cei de la Nissan vor demonstra stația de alimentare a viitorului pentru mașinile electrice. Conceptul stației de alimentare a fost elaborat împreună cu arhitecții geniali din Foster + Partners, cunoscuți prin
proiectele precum Masdar City sau Apple Campus din California. În următorii 10 ani automobilele autonome, inteligența artificială și conectivitatea dezvoltată vor predomina în lume, iar acest concept de stație de alimentare se va integra perfect în peisaj.
Dar ce reprezintă această stație? Niponii nu ne spun prea multe, însă din video de teasing se vede, că stația de alimentare va fi integrată direct în carosabil pe mijlocul locului de parcare și va oferi o încărcare prin inducție fără necesitatea conectării firului electric! Această stație a viitorului ar putea încărca complet un vehicul electric pe timp de noapte și nu necesită prea mari bătăi de cap, până și încărcarea va fi automată, stația de alimentare având posibilitatea de a depista vehiculul electric. Ai parcat și „te-ai dus fără griji la culcare”, iar dimineața vehiculul electric va fi încărcat și gata de drum.
O altă problemă a vehiculelor electrice o prezintă autonomia redusă. În urma unei modificări recente Nissan LEAF deja a primit un pachet de baterii de 30 kWh care îi permit să parcurgă 250 km, iar la moment cei de la Nissan lucrează la un pachet de baterii de 60 kWh care vor extinde autonomia la 500 km. Deja sună mai bine.
Mai multe detalii despre stația de alimentare a viitorului vom afla mai aproape de premiera acesteia de la Geneva.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,031
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!