Oficial: Conceptul electric Porsche Mission E va merge în serie!
7 Decembrie 2015, 10:45
Se pare că în curând Tesla Model S va avea un concurent pe măsură - cei de la Porsche au anunţat oficial că conceptul electric Mission E va merge în producţia de serie!
Propulsia electrică generează peste 600 CP ceea ce îi permite să atingă prima sută de kilometri în mai puţin de 3.5 secunde, să parcurgă cu un singur „plin” peste 500 km şi să încarce bateriile litiu-ion instalate în podea la 80% în doar 15 minute.
Totuşi, aceste cifre ar putea fi ajustate atunci când maşina electrică va merge în producţia de serie la sfârşitul acestei decade. Pentru proiectul Mission E, cei de la Porsche vor începe lărgirea uzinei din Stuttgart-Zuffenhausen.
Aici au fost deja create 1,000 de locuri de muncă noi, iar în următorii ani aici vor fi investiţi 700 de milioane de euro pentru un nou atelier de vopsire, un nou atelier de producere a caroseriilor şi un atelier pentru producţia motoarelor electrice.
Adiţional, actualul atelier de producere a caroseriilor va fi lărgit, iar centrul de dezvoltare de la Weissach va primi noi investiţii. Conform celor de la Porsche viitorul model electric va deschide
o nouă eră în istoria sport-car-urilor,
iar brandul german va accelera
către culmile industriei auto fără careva restricţii!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,417
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!