Un hacker de 26 de ani a creat propriul automobil autonom, iar Tesla îl atacă! (Video)
21 Decembrie 2015, 12:50
Hackerul care primul a ”spart” iPhone-ul celor de la Apple și consola PlayStation celor de la Sony, a creat propriul automobile autonom! Tehnologia automobilelor autonome devine din ce în ce mai virală, iar renumitul hacker pe nume George Hotz și-a creat propria tehnologie privind lucrurile prin altă prismă. Conform lui Hotz, atunci când marii producători creează limite și reguli în comportamentul automobilelor autonome, care ar trebui să urmeze strict regulile de circulație sau să stea exact pe mijlocul benzii, el îi oferă mașinii 10 ore de video cum conduc oamenii și aceasta se învață de la ei!
Deci, mașina autonomă învață cum conduc oamenii și se perfecționează tot timpul, evitând greșelile pe care le fac oamenii. Prototipul este bazat pe Acura ILX, o versiune mai luxoasă a Hondei Civic, fiind dotată cu câteva camere și un LiDAR pe acoperiș. După perfecționarea sistemului mașina autonomă va avea nevoie doar
de 6 camere similare cu cele de la iPhone care costă doar 13 dolari și de însăși sistemul condusului autonom, care într-un final va costa nu mai mult de 1,000 de dolari. După apariția acestei istorii pe pagina celor de la Bloomberg, a urmat și reacția celor de la Tesla. În blogul celor de la Tesla
Motors a apărut o postare, în care se spune că este imposibil pentru o persoană sau o companie mică fără experiență să lanseze un asemenea produs pe piață, iar să faci tehnologia să lucreze la 99% este extrem de ușor, comparativ cu una care va lucra la 99.9999%.
Între timp, Hotz afirmă că și acum sistemul este în stare să devanseze Tesla Model S cu al său Autopilot! Va avea oare hackerul american succes sau îl „vor mânca de viu” producătorii auto și mai ales Elon Musk, cu a sa Tesla Motors?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru. Imagini foto/video - Bloomberg
1
2,551
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!