Koenigsegg introduce tehnologia revoluţionară FreeValve sau chiulasa fără arbore cu came! (Video)
14 Ianuarie 2016, 13:36
Christian von Koenigsegg este un adevărat geniu sub egida căruia apar tehnologii care mai dau şanse propulsoarelor cu ardere internă şi super-car-urilor! La început a fost crearea modelului CCXR care utilizează nu numai benzina, dar şi bioetanolul E85 astfel devenind unul dintre cele mai ecologice super-car-uri al acelui timp, combustibilul E85 sporindu-i şi performanţele în calitate de bonus. Apoi a fost suspensia Triplex care îi oferă super-car-urilor Koenigsegg o stabilitate de invidiat în timpul acceleraţiilor. Pentru o stabilitate şi mai bună, a fost elaborat un sistem unic de stabilizare, care nu are analogi printre concurenţi. O altă tehnologie răsunătoare a debutat pe modelul Regera, aceasta ne fiind dotată cu o transmisie ci cu un ambreiaj special în locul acesteia!

Acestea sunt doar câteva inovaţii pe care le-au implementat cei de la Koenigsegg, însă una dintre cele mai interesante, la care producătorul suedez a lucrat ani în şir încă din anul 2000, testând-o pe modele SAAB, este tehnologia revoluţionară FreeValve care exclude arborele cu came din chiulasă!
Chiulasa are un potenţial enorm pentru îmbunătăţirea performanţelor propulsorului, din această cauză inginerii diferitor producători auto au inventat sisteme de gestionare variabilă a supapelor, pentru a obţine diferiţi parametri în dependenţă de necesităţi. Astfel, au apărut sisteme precum VTEC (Honda), Vanos (BMW), Valvetronic (BMW) sau MultiAir (Fiat). Totuşi, toate aceste sisteme nu pot asigura o flexibilitate absolută din cauza arborilor cu came care nu pot asigura o deschidere, închidere şi o durată variabilă până la infinit al supapelor.
Aici şi vine tehnologia revoluţionară FreeValve care exclude în totalitate arborele cu came, în locul
căruia au fost instalate servomotoarele electro-hidraulic-pneumatice pentru fiecare supapă în parte, acestea asigurând deschiderea sau închiderea supapelor exact atunci când este nevoie, timpul deschiderii la fel fiind variabil la infinit.
Flexibilitatea sistemului FreeValve nu are limite, acesta fiind ca Sfântul Graal pentru inginerii constructori de motoare! Cu ajutorul tehnologii FreeValve se poate obţine cu 30% mai multă putere şi cuplu, dar şi cu 30% mai puţin consum al combustibilului, emisiile, la fel, fiind reduse!

Tehnologia FreeValve face posibilă şi deconectarea mai uşoară a câtorva cilindri, supapele putând fi închise ermetic, fără a mai lucra în gol împreună cu cilindrii activi.

Christian von Koenigsegg a şi creat o companie numită Freevalve AB, care va oferi serviciile sale producătorilor auto interesaţi. Deşi fiabilitatea sistemului a fost testată încă între anii 2009 şi 2011 pe două SAAB-uri 9-5 care au parcurs 55,000 km şi respectiv 10,000 km fără careva probleme, noua companie se axează asupra îmbunătăţirii sistemului FreeValve, prin combaterea zgomotului şi lucrul asupra rafinamentului şi fiabilităţii, înainte
de a lansa tehnologia pe piaţă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,631
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!