Opel GT Concept - un viitor sport-car cu tracţiune spate!
27 Ianuarie 2016, 12:55
La Salonul Auto de la Geneva cei de la Opel vor dezvălui noul GT Concept. Deşi părea că va lua multe de la conceptul Buick Avista, noul Opel GT Concept s-a adeverit a fi detaşat radical de acesta.
Fiind inspirat din originalul Opel GT produs în perioada anilor 1968-1973, dar şi din primul concept al celor de la Opel, numit Experimental GT dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt în 1965
de la care au fost preluate ţevile de evacuare plasate pe mijloc, conceptul este apropiat după proporţii şi dimensiuni de primul GT! Acest lucru nu face decât să ne bucure, mai ales în lumea auto actuală, care tinde ca următoarele generaţii să crească enorm de mult în dimensiuni.
Formele fluide sunt accentuate de parbrizul panoramic care trece în acoperiş ca mai apoi să ajungă în lunetă, geamurile laterale care creează un tot întreg cu portierele, caroseria bicoloră şi accentul roşu care este direcţionat către cauciucurile faţă de culoare roşie, aceste din urmă fiind inspirate din motocicleta Opel Motoclub 500 din anul 1928 care avea cauciucuri de culoare similară.
Dar să nu credeţi că micuţul GT Concept are tracţiunea faţă! Acesta este un sport-car pur sânge, precum a fost şi originalul Opel GT – cu propulsorul poziţionat central în faţă şi cu tracţiunea spate! Mai să fie!
Nu am văzut foarte de mult un Opel cu tracţiunea spate! Mai precis, de 6 ani, atunci când a fost scos din producţie roadster-ul Opel GT, care, de fapt, era un Saturn Sky cu logo Opel...
Sub capotă se adăposteşte benzinarul turboaspirat în 3 cilindri de 1.0 litri care este regăsit şi pe modelele ADAM, Corsa şi Astra. Aici acesta dezvoltă 145 CP şi 205 Nm care sunt ghidaţi către roţile spate de o cutie robotizată în 6 trepte.
Având o greutate de sub
1,000 de kilograme, noul
Opel GT Concept accelerează
de la 0 la 100 km/h în mai
puţin de 8 secunde şi
atinge o viteză
maximă de
215 km/h.
Diferenţialul blocabil va face
lucrurile să fie şi mai picante!

Cu acest model producătorul german revine la tradiţii, la modelele compacte cu tracţiune spate şi plăcute în condus!
Conform celor de la Opel, cu fiecare nou model, ei doresc să cucerească tot mai mulţi clienţi, iar acest lucru ar însemna că Opel GT Concept ar putea fi lansat în producţia de serie! Ardem de nerăbdare!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,995
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!