Premieră: Noua generaţie Mercedes-Benz E-Class W213! (Video)
11 Ianuarie 2016, 10:17
După ce imaginile oficiale al noii generaţii Mercedes-Benz E-Class W213 s-au scurs pe internet, aceasta debutează oficial la Salonul Auto de la Detroit. Noul E-Class împarte nu numai platforma MRA cu fraţii săi C-Class şi S-Class, dar şi aspectul exterior şi elementele interiorului executate în stilul „purităţii senzuale” (Sensual Purity).
Totuşi, un ochi ager ar putea găsi deosebiri între modelele esenţiale ale brandului german. Noul E-Class W213 va fi disponibil în trei versiuni: EXCLUSIVE Line, AVANTGARDE Line şi AMG Line, ultimele două
deosebindu-se, în primul rând prin calandrul dotat cu o stea imensă cu trei colţuri pe mijloc astfel accentuând sportivitatea, iar prima având un calandru clasic cromat.
Opţional vor fi disponibile blocurile optice frontale inteligente MULTIBEAM LED care dispun de 84 de LED-uri individuale controlate electronic care se sting şi se aprind parţial iluminând carosabilul pentru a nu orbi alţi participanţi la trafic. Şi blocurile spate au o versiune opţională care iluminează printr-o licărire magică asemenea unui motor cu reacţie.

Comparativ cu predecesorul noul E-Class W213 a crescut
în lungime cu 43 mm (4,923 mm), în timp ce ampatamentul a adăugat 65 mm (2,939 mm). Deşi este mai mare şi mai spaţios, noul E-Class a devenit mai uşor datorită utilizării pe larg al aluminiului şi oţelurilor de înaltă rezistenţă în construcţia caroseriei care a devenit mai rigidă.
Din aluminiu sunt executate aripile faţă capota şi capacul portbagajului. Greutatea redusă, dar şi coeficientul aerodinamic de doar 0.23 ajută la eficienţa noului E-Class.

Pentru început gama propulsoarelor pentru noul Mercedes-Benz E-Class W213 va include versiunea pe benzină E 200 dotată cu unitatea de 2.0 litri turbo (184 CP şi 300 Nm) care va accelera de la 0 la 100 km/h în 7.7 secunde şi va consuma în mediu 5.9 l/100 km, două versiuni diesel – E 220 d (195 CP şi 400 Nm) cu o acceleraţie
de 7.3 secunde şi un consum de
3.9 l/100 km şi E 350 d (258 CP şi 620 Nm) care accelerează în 5.9 secunde şi consumă 5.1 l/100 km, dar şi o versiune plug-in hibrid E 350 e cu o putere totală de 279 CP şi 600 Nm,
cea din urmă fiind şi cea mai eficientă cu un consum de 2.1 l/100 km şi emisii de CO2 de doar 49 g/km, fiind capabilă să parcurgă 30 km în regim pur electric.
Mai târziu sub capota noului E-Class va apărea un nou diesel în 4 cilindri de 150 CP, dar şi propulsoare pe benzină în 4 cilindri cu puteri cuprinse între 183 şi 245 CP, plus versiunea E 400 4MATIC dotată cu propulsor în 6 cilindri de 333 CP şi 480 Nm. Toate unităţile sunt dotate cu transmisia automată în 9 trepte 9G-Tronic, sistem ECO Start/Stop şi se conformă normelor ecologice Euro 6.
În dotarea de bază noul Mercedes-Benz E-Class W213 va avea o suspensie adaptivă disponibilă în trei versiuni, confortabilă, confortabilă cu caracter sportiv şi gardă redusă cu 15 mm şi sportivă cu gardă redusă cu 15 mm.
Opţional va fi disponibilă suspensia pneumatică AIR BODY CONTROL care oferă un confort desăvârşit şi setări vaste pentru a spori confortul sau sportivitatea prin regimurile "Comfort", "ECO", "Sport" şi "Sport+".
A zecea generaţie al sedan-ului de lux vine cu un interior demn de o navă amiral şi tehnologii inovaţionale de care nu dispune nici S-Class! Interiorul este unul superb, îmbinând idei de la C-Class şi S-Class, având în dotările mai generoase două display-uri de 12.3 inch pentru planşa de bord şi
sistemul multimedia Command Online. Display-urile sunt acoperite de o sticlă comună şi oferă trei regimuri de vizualizare: "Classic", "Sport" şi "Progressive. Sistemul multimedia poate fi controlat fără a lua mâinile de pe volan datorită butoanelor senzitive la atingere care răspund la mişcări similare celor aplicate unui smartphone – premieră în lumea auto.
Materialele de la interior au devenit mai calitative oferind un nivel mult mai înalt al luxului comparabil cu cel regăsit în iahturi. Interiorul mai oferă iluminarea ambientală cu 64 de culori la alegere şi sistemul audio Burmester cu 24 de boxe.
Producătorul german numeşte noul E-Class W213 drept cel mai inteligent sedan de lux din lume, datorită tehnologiilor inovaţionale regăsite la bordul acestuia.
Printre acestea se numără Drive Pilot, sistemul autonom de condus care virează singur la viteze de până la 130 km/h, poate conduce în limitele legale de viteză depistate de pe semnele de circulaţie şi poate executa depăşiri pe magistrale. Sistemul Active Brake Assist poate evita complet accidentele la viteze de până la 100 km/h datorită
frânării autonome în timp ce sistemul Evasive Steering Assist va evita impactul cu pietonul prin virarea autonomă. Cu ajutorul smartphone-ului proprietarul noului E-Class va putea porni motorul, debloca uşile şi scoate sau pune maşina la parcare ne fiind în acel moment la volan (Remote Parking Pilot).
Mai mult decât atât, noul Mercedes-Benz E-Class W213 va putea comunica cu alte automobile cărora le va transmite informaţii despre starea drumului sau va primi astfel de informaţii, pentru a alerta conducătorul.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
7,825
GALERIE FOTO (57 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!