A început producţia noului Mercedes-Benz E-Class W213!
26 Februarie 2016, 16:15
La uzina din Sindelfingen s-a dat startul producţiei noii generaţii Mercedes-Benz E-Class (W213). Pentru a marca startul producţiei noului E-Class, producătorul german a lansat parada celor nouă predecesori
care au ridicat inovaţia la un cu totul alt nivel, la fel cum o face acum noul E-Class. Modelul V 170, părintele original al modelului E-Class, a fost primul Mercedes-Benz de după război, fiind foarte spaţios şi confortabil.
Mercedes-Benz 180 “Ponton” s-a lansat cu o caroserie lipsită de cadrul dur, foarte aerodinamică şi modernă. Legendarul “Fintail” a introdus zonele deformabile faţă/spate şi carcasa interiorului rigidă.
Apărut în 1968, “Stroke 8” a fost primul Mercedes-Benz care a depăşit un milion de exemplare produse (1.8 milioane au fost produse), dar şi primul automobil din lume dotat cu propulsor diesel în cinci cilindri. Modelul W123 a fost cel mai de succes din întreaga familie fiind produs în 2.7 milioane de exemplare. O altă legendă apreciată la noi, W124, avea convertor catalitic, o gamă largă de propulsoare şi suspensie spate multi-link.
W210 lansat în 1995, a primit prestigiosul premiu pentru design – Red Dot, datorită blocurilor optice duble, având la bord tehnologii moderne precum controlul tracţiunii Electronic Traction System (ETS), centuri de siguranţă cu limitatoare de forţă şi, din 1999, sistem de stabilitate ESP.
Următoarea generaţie, W211, a îmbunătăţit confortul şi siguranţa cu introducerea airbag-urilor adaptive, sistemului Sensotronic Brake Control care scurtează distanţa de frânare, tehnologia diesel BlueTEC şi propulsoarelor alimentate cu gaz natural. În 2009 apare E-Class W212, care primeşte caroserie cu 30% mai rigidă, suspensie adaptivă şi sisteme de siguranţă precum Blind Spot Assist, Lane Keeping Assist şi Night View Assist.
Noul E-Class W213 vine cu tehnologii mult mai avansate, care sunt peste cele prezente pe nava amiral, S-Class,
printre care sistemul condusului autonom Distance Pilot DISTRONIC! Cu peste 13 milioane de exemplare vândute, familia E-Class este cea mai
populară din istoria producătorului german.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,476
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!