Hyundai dezvăluie familia electrificată IONIQ! (Video)
24 Februarie 2016, 13:24
Cei de la Hyundai intră în forță în era electrificării cu noua familie IONIQ care include 3 modele – IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-In și IONIQ Electric. Noul Hyundai IONIQ este primul model din lume care oferă trei propulsii diferite.
Toate versiunile au o caroserie aerodinamică cu un coeficient de 0.24 și foarte rigidă și ușoară, datorită oţelului de înaltă rezistenţă care are un aport de 53% şi aluminiului din care sunt făcute capota, capacul portbagajului şi elementele suspensiei.
Modelele IONIQ Hybrid și IONIQ Plug-In sunt dotate cu același propulsor pe benzină de 1.6 litri GDI (105 CP și 147 Nm) care este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj în 6 trepte, însă au motoare electrice și pachete de baterii diferite. Versiunea IONIQ Hybrid dispune de un motor electric de 43.5 CP (170 Nm) pentru un total al sistemului hibrid de 141 CP și 265 Nm și un pachet de
baterii litiu-ion-polimerice de 1.56 kWh. Versiunea hibridă dezvoltă o viteză maximă de 185 km/h și indică un nivel al emisiilor CO2 de 79 g/km.
La rândul său, versiunea IONIQ Plug-In are un motor electric ceva mai potent de 61 CP și un pachet de baterii litiu-ion-polimerice de 8.9 kWh datorită căruia acesta poate parcurge 50 km în regim pur electric, iar în regim hibrid să indice un nivel al emisiilor CO2 de 32 g/km.
Versiunea electrică, Hyundai IONIQ Electric se deosebește de versiunile hibride prin calandrul astupat complet de culoare gri și accentele maro în locul celor albastre, dar și prin substratul tehnic pur electric format din
motorul electric de 120 CP și 295 Nm și pachetul de baterii litiu-ion-polimerice de 28 kWh care oferă o autonomie de peste 250 km! Versiunea electrică are o viteză maximă de 165 km/h.
Toate cele trei versiuni dispun de sistem multimedia cu display de 7 inch, conectivitate Android Auto, Apple Car Play și servicii Tom Tom, dar și de sisteme de siguranță activă printre
care Autonomous Emergency Braking, Lane Keep Assist System, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert și Smart Cruise Control.
Accentele de la interior pentru versiunile hibride sunt de culoare albastre, în timp ce cea electrică dispune de accente maro.
Noua familie electrificată Hyundai IONIQ va fi dezvăluită peste o săptămână la Salonul Auto de la Geneva.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,577
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!