Premieră: Noile Jaguar F-TYPE SVR şi F-TYPE SVR Convertible! (Video)
17 Februarie 2016, 12:16
Dezvăluind doar trei imagini şi informaţii incomplete la sfârşitul lunii ianuarie, cei de la Jaguar ne oferă acum o amplă galerie foto şi informaţii complete despre noile F-TYPE SVR şi F-TYPE SVR Convertible!
Noul F-TYPE SVR este primul Jaguar SVR de producţie şi este cel mai rapid F-TYPE, dar şi cel mai puternic Jaguar de stradă creat vreodată de către producătorul britanic!
Noile modele SVR se deosebesc prin bara de protecţie faţă cu prize imense de aer, capota cu prize de aer inspirate din vechile modele Jaguar de curse, aripile faţă modificate pentru
îmbunătăţirea aerodinamicii, jantele forjate de 20 de inch „încălţate” în cauciucuri de performanţă Pirelli P Zero cu dimensiunea 265/30 ZR20 pe puntea faţă şi 305/30 ZR20 pe puntea
spate, acoperiş executat din fibră de carbon pentru coupe (opţiune), şi spoiler din fibră de carbon pentru ambele modele. Apropo, spoilerul spate este reglabil în două poziţii, pasivă şi activă. În ambele cazuri forţa de apăsare este mărită, cu 15% şi, respectiv, 45% faţă de versiunea F-TYPE R AWD pe care sunt bazate noile modele SVR.
Greutatea a fost redusă cu 50 de kg, datorită jantelor (-13.8 kg), sistemului de evacuare din titan şi inconel cu o grosime al ţevilor de doar 0.6 mm (-16 kg), elementelor opţionale din fibră de
carbon, precum acoperişul (pentru coupe) şi sistemul de frânare cu discuri carbon-ceramice cu diametru de 398 mm pe puntea faţă şi 380 mm pe puntea spate. Versiunile SVR fără opţionale sunt mai uşoare cu 25 kg. Suspensia a fost revizuită, axul spate primind elemente mai rigide pentru a face faţă acceleraţiilor laterale sporite.
Cel mai important însă, este
monstrul de sub capotă. Imensul V8 Supercharged de 5.0 litri dezvoltă 575 CP la 6,500 rpm şi 700 Nm între 3,500 şi 5,000 rpm. Fiind cuplat la transmisia
automată Quickshift cu 8 trepte propulsorul oferă o acceleraţie de la
0 la 100 km/h de 3.7 secunde pentru ambele modele datorită tracţiunii integrale, în timp ce viteza maximă
constituie 322 km/h pentru coupe şi 314 km/h pentru decapotabilă. Consumul de combustibil este identic pentru ambele modele – 11.3 l/100 km.
Interiorul este condimentat cu piele, Alcantara, volan sport cu padele din aluminiu şi scaune sport SVR.
Premiera noilor Jaguar F-TYPE SVR
şi F-TYPE SVR Convertible va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Vânzările vor demara în vara acestui an, preţurile pornind de la 110,000 lire sterline pentru coupe şi de la 115,485 lire sterline pentru decapotabilă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,229
GALERIE FOTO (57 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!