Super-car-ul electric Rimac Concept_One intră în producție! (Video)
24 Februarie 2016, 16:00
În lumea auto plină de restricții impuse de normele ecologice, probabil, cel mai mult au de suferit super-car-urile care în mare parte sunt ineficiente și emit în atmosferă mai multe Noxe și CO2. Diferiți producători au încercat să iasă din situație prin propulsii
hibride, dând naștere astfel de modele precum LaFerrari, Porsche 918 Spyder, McLaren P1 și Koenigsegg Regera. Cei de la Audi lucrează asupra unui R8 complet electric numit R8 e-tron de ani buni, dar acesta nu
este produs în serie. În schimb, Rimac Concept_One este! Super-car-ul din Croația apărut în 2011 în calitate de concept, în sfârșit, este gata de producție și va debuta în varianta finală la Salonul Auto de la Geneva.
Versiunea de producție Rimac Concept_One se deosebește prin oglinzile retrovizoare convenționale, blocurile optice față nițel modificate și un difuzor spate mai agresiv. Interiorul a primit schimbări mai radicale, fiind
înzestrat cu inserții din fibră de carbon o consolă centrală modificată și organe de control realizate din aluminiu. Substratul tehnic însă, nu a suferit prea mari schimbări. Noul
Rimac Concept_One dispune de 4 motoare electrice (câte unul pentru fiecare roată) care dezvoltă o putere totală de 1,088 CP și un cuplu gigantic de 1,600 Nm!
Bateriile cu o capacitate de 82 kWh dezvoltă o putere de 1,000 kW sau un megawatt la accelerații intense! De la
0 la 100 km/h Rimac Concept_One accelerează în 2.6 secunde, la 200 km/h acesta ajunge în 6.2 secunde,
iar până la 300 km/h în 14.2 secunde, în timp ce viteza maximă este de 355 km/h! Performanțe demne de un hyper-car adevărat!.
În construcția lui Concept_One este utilizat un cadru din aluminiu și panouri exterioare realizate din fibră de carbon. Totuși, greutatea acestuia nu este mică - 1,850 kg.

Super-car-ul electric este dotat cu sistem de frânare carbon-ceramic
care va fi întrebuințat extrem de rar, pentru că motoarele electrice pot opri mașina cu ajutorul frânării regenerative care generează o putere de frânare de 400 kW și o decelerare de 0.6 G! Super-car-ul electric are patru regimuri de condus, inclusiv unul pentru circuit (Track) și chiar un regim numit Drift!
Concept_One dispune și de sistemul Rimac All Wheel Torque Vectoring (R-AWTV) care redistribuie cuplul individual pentru fiecare roată în dependență de situație. Interesant este și un alt moment - fiecare motor electric are câte o cutie de viteze! Deci patru cutii de viteze în total! Cele din față au câte-o treaptă, iar cele din spate sunt cu dublu ambreiaj și au câte două trepte!
Cel mai important însă, cei de la Rimac Automobili au creat practic toate componentele super-car-ului
la ei la uzină fără a primi careva componente de la alți furnizori! Conform statisticilor, Rimac Automobili este pe primul loc la acest capitul în industria auto!
Inițial se planifica construirea a
88 de exemplare al super-car-ului electric, iar acum cei de la Rimac Automobili anunță că vor crea doar
8 exemplare al cărui preț va fi de 800,000 de euro. Se pare că este un preț adecvat pentru cel mia rapid super-car electric din lume, nu?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,158
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!