Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Clasicul BMW Isetta prinde o nouă viaţă în vehiculul electric Microlino! (Video)

29 Martie 2016 - 18:03
Denis Godorozea
Clasicul BMW Isetta prinde o nouă viaţă în vehiculul electric Microlino! (Video)
BMW Isetta a fost modelul care a scos producătorul german din impas de după cel de-al Doilea Război Mondial, fiind un model extrem de compact cu un consum de 3 l/100 km care s-a produs în 161,360 de exemplare în perioada anilor 1956-1962. Deşi iniţial proiectul a fost preluat de la Renzo Rivolta care deţinea compania italiană Iso Autoveicoli, acesta a fost modificat într-atât de mult, încât piesele nu puteau fi interschimbabile. În rezultat, modelul în interpretarea bavareză devenind un adevărat cult şi o legendă demnă de brandul german.

Se părea că odată cu lansarea brandului BMW i, bavarezii vor resuscita modelul Isetta în calitate de vehicul electric stilat, eficient, ecologic şi accesibil. În ciuda presupunerilor, bavarezii nu au urmat această cale mizând pe vehicule complexe şi costisitoare cum sunt i3 şi i8.

Pentru că germanii şi-au întors spatele Isettei, compania elveţiană Micro Mobility Systems, devenită recunoscută în lumea întreagă datorită scooter-elor sale care au regândit mobilitatea urbană, şi-au spus că o Isetta modernă cu propulsie electrică este de-a dreptul genială, mai ales că amplasarea roţilor acesteia este similară scooter-elor sale!

Astfel, la Salonul Auto de la Geneva a fost dezvăluit primul prototip numit Microlino, care are un design inspirat din modelul clasic BMW Isetta, inclusiv unica portieră frontală, fiind mult mai modern, un pic mai greu – 400 kg şi un pic mai mare ca dimensiuni (2.4 metri în lungime), chiar şi aşa trei exemplare se pot parca pe un singur loc de parcare destinat unui automobil convenţional. Substratul tehnic este electric fiind constituit dintr-un motor electric de 20.4 CP şi pachet de baterii de 11 kW/h care oferă o autonomie de 100-120 km. Viteza maximă pe care o poate dezvolta Microlino este de 100 km/h.

Microlino va fi pus în producţie în anul 2018, va costa în jur de 10,000 de euro şi va miza pe reinventarea mobilităţii urbane în plan de vehicul personal.

Deşi au mai există modele electrice de dimensiuni similare, acestea nu sunt la fel de arătoase sau practice – spre exemplu, Renault Twizy nici măcar nu are portiere, iar bateriile trebuie închiriate cu o taxă lunară pe parcursul exploatării…
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter