Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Expediţie familistă? Ce spune un copil de 7 ani despre Skoda Superb Combi 4x4?

30 Martie 2016 - 11:37
Ilie Toma
Expediţie familistă? Ce spune un copil de 7 ani despre Skoda Superb Combi 4x4?
Partea frumoasă a muncii de jurnalist auto este că ai parte de multe călătorii, iar uneori îţi reuşeşte să combini munca cu plăcerea, astfel încât o călătorie de serviciu trece uneori cel puţin temporar în faza uneia de plăcere. Iar atunci când am pornit în expediţia familistă cu Skoda Superb Combi TDI 4x4 ne-am dorit, de fapt, tocmai faptul de a o face cât mai familistă! Să lăsăm urme familiste în zăpadă prin înălţimile munţilor europeni! Şi cum am fi putut noi oare numi expediţia asta familistă, dacă nu am fi avut cu adevărat o familie la bord?

Aşa că, dragii noştri, în expediţia asta am tot auzit aprecierile unui copil de 7 ani despre Skoda Superb Combi TDI 4x4, aprecieri care ne-au fost oferite de pe bancheta spate, cu accesorii şi centuri cuplate, fireşte!

Iar noi le-am adunat aici, pe cele mai curioase dintre ele!

Wow! Ce-i de spaţioasă Skoda Superb! Cât de mult loc!

Asta e fost prima reacţie pe care a exclamat-o un copil de 7 ani atunci când i s-a deschis portiera şi i s-a propus să urce pe bancheta spate. A urcat, a întins picioarele drept înainte şi n-a ajuns la scaunul din faţa lui! Uite asta unitate de măsură!

Ce culoare frumoasă are salonul! Îmi plac luminiţile verzi!

Copilului de 7 ani i-a plăcut extrem de mult nuanţa de bej a habitaclului lui Skoda Superb Combi TDI 4x4, în dotare Style. Iar ceva mai târziu, când mersesem de ceva vreme şi apusese deja soarele, a exclamat la observarea iluminării ambientale de un verde frumos. Într-adevăr, o asemenea nuanţă de verde nu am mai văzut-o în altă parte, dar lui Superb i se potriveşte extraordinar de bine, ba chiar pare o culoare reprezentativă pentru marca Skoda în general!

Guri de ventilare, încălzire banchetă spate?

Într-una din dimineţile reci, băieţaşul nostru de 7 ani şi-a amintit de o funcţie pe care el a văzut-o cândva la o altă maşină şi pe care n-a apucat s-o întâlnească mai des la altele – încălzirea banchetei spate. „De cei care fac maşini nu se gândesc la copii la fel ca la maturi, să pună buton de încălzire la scaun şi pentru cei din spate?” – ne-a întrebat el şi a trebuit să-i explicăm că o astfel de funcţie e disponibilă opţional, dar maşina expediţională şi toate Superb-urile au guri de ventilare dedicate, care oricum suflă aer cald şi plăcut în iernile geroase pentru copii. Gurile de ventilare au rezolvat doar parţial îngândurarea de copil aşa că, dragi familişti cu copii, ar trebui să aveţi în vedere bifarea acestei opţiuni pentru bancheta spate!

Ce bine e că trag toate 4 roţi!

„Uite, zăpadă!” – această exclamaţie sună întotdeauna plină de bucurie din vocea unui copil. Şi în timp ce copiii îşi imaginează săniuş şi împroşcare cu bulgări de zăpadă, părintele de la volan se gândeşte la siguranţa înaintării cu maşina. Dar aceste gânduri sunt mult mai puţin alarmante, ba chiar plăcute, atunci când ştii că maşina care-ţi adăposteşte familia are tracţiune integrală permanentă. Aşa că aveţi toate şansele să fiţi eroul copilului Dvs. la volanul unei asemenea Skoda cu tracţiune 4x4. „Ce bine e că trag toate 4 roţi!” – zice fericit copilul de pe bancheta spate şi admiră zâmbăreţ ninsoarea şi priveliştea din jur! Iar urmele maşinii lasă noi URME ÎN ZĂPADĂ!

De ce n-au toate maşinile umbrelă în uşi?

După ce i-am arătat puştiului umbrela din portiera lui Skoda Superb, expresia feţei lui s-a luminat. „Ce idee bună! Păi oamenii chiar au nevoie de asta! Dacă plouă, n-ai nici o problemă aşa! Da’ de ce n-au toate maşinile umbrelă în uşi?”

E doar un detaliu SIMPLY CLEVER care a prins imediat la un copil!

O maşină de familie trebuie numaidecât să consume puţin!

Ne-am oprit la o staţie de alimentare cu combustibil, mai aveam un pic mai puţin de jumătate de rezervor disponibil. „Da ce, nu mai avem diesel? Sau turnăm pur şi simplu să fim siguri că nu se termină?” Umplem rezervorul, am cheltuit abia un pic mai mult de jumătate de rezervor îi răspund. „Da cât a consumat Skoda asta? Mai puţin ca maşina noastră de acasă?”. Da, răspund, a consumat cam 5.5 litri de diesel la o sută de kilometri, şi acum plinul ne-a costat un pic mai mult de 30 de euro, nu foarte mult, deci. „Oh, asta e bine! O maşină de familie trebuie să consume puţin, ca familia să nu cheltuie prea mulţi bani pe benzină şi diesel în călătorii, mai bine să-i cheltuie pe legume şi fructe!”. Deci, până şi copiii din noua generaţie au înţeles – o maşină de familie trebuie neapărat să consume puţin!

E rapidă Skoda Superb!

Nu, n-am mers cu 230 km/h cu Skoda Superb cu copii la bord, deşi era legal să o facem în Germania. Am atins asemenea viteze abia în zilele „tehnice” de muncă, de la sfârşitul călătoriei. Dar 170-180 km/h erau nişte viteze fireşti cu care puteam alerga pe carosabilul uscat al autobahnelor germane. Aşa că puştiului nostru iubitor de maşini nu i-a luat prea mult să exclame „E rapidă Skoda Superb!”. Ei, domnilor familişti, copii spun că Skoda Superb Combi 4x4 poate fi descrisă drept rapidă chiar şi într-o asemenea motorizare, aparent medie, de 2.0 litri TDI cu 150 CP şi 350 Nm la activ! Şi au dreptate, pentru că ne-am convins mai apoi galopând maşina asta încontinuu cu 200-230 km/h!

În loc de epilog: „ţi-a plăcut Skoda Superb Combi, puştiule?”

Era ultima zi în care familia mai era la bordul maşinii noastre expediţionale, înainte de a-şi lua zborul spre Moldova. În ultimii kilometri parcurşi, l-am întrebat pe puştiul nostru de 7 ani: „ei, ce spui, ţi-a plăcut Skoda Superb Combi?” „Mi-a plăcut foarte mult, tăticule! E aşa de frumoasă şi aşa de plăcută, şi e confortabilă, şi e rapidă, şi are aşa de mult loc în spate, şi are un portbagaj foarte mare, şi merge bine pe zăpadă şi gheaţă! Mi-ar plăcea să avem aşa o Skoda!”

Uite-aşa, un verdict în cuvinte simple şi sincere de la cei care contează cel mai mult într-o maşină familistă, copiii! Pe de o parte, acest pici a mai probat confortul câtorva maşini la puţinii ani pe care îi are, iar pe altă parte micii băieţaşi au întotdeauna talentul de a se concentra asupra esenţialului, fără a se lăsa ameţiţi de cifrele din datele tehnice, aşa cum o fac băieţii mari!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter