Ford EcoSport va fi produs în România!
24 Martie 2016, 15:28
Atunci când am testat SUV-ul compact Ford EcoSport spuneam că preţul acestuia este exagerat de mare pentru piaţa noastră, iar pentru a reduce costurile, producţia acestuia ar trebui mutată din India în Craiova, România, unde sunt asamblate motoarele 1.0 EcoBoost şi monovolumul compact B-Max. Se pare că, zeii ne-au auzit rugăciunile, pentru că cei de la Ford au decis că EcoSport destinat pieţei europene trebuie produs în România, la uzina din Craiova!
Este un pas corect şi din punct de vedere economic, pentru că uzina din Craiova nu mai produce la fel de multe B-Max-uri ca la început, iar pentru ai spori rentabilitatea şi productivitatea aceasta are nevoie să mai producă măcar un model, iar acesta va fi EcoSport. Conform statisticii, vânzările lui EcoSport în Europa s-au triplat în anul 2015 ajungând la cifra de 39,846 unităţi, în timp ce vânzările lui B-Max în acelaşi an au scăzut cu 14% până la 46,315 unităţi.
Totuşi, pentru a vedea primele exemplare lui Ford EcoSport produse în România, care, sperăm, să vină cu o calitate mai bună a interiorului şi cu un preţ corect, va trebui să aşteptăm până spre sfârşitul anului 2017 când va începe producţia lui EcoSport la
uzina din Craiova, pentru reutilarea căreia cei de la Ford vor investi 200 milioane de euro.

Informaţii utile:
Test Drive Ford EcoSport
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,221
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!