Premieră: Noua Toyota Prius Prime cu consum de 1.4 l/100 km! (Video)
24 Martie 2016, 09:23
La Salonul Auto de la New York Toyota a dezvăluit nou membru al familiei Prius, noul Prius Plug-In numit Prime. Pentru al deosebi de Priusul obişnuit, versiunea Plug-In a primit un design absolut nou! Partea frontală este mai agresivă având blocuri optice orizontale cu câte patru „cuburi de
gheaţă” per bloc, în timp ce posteriorul vine cu un design neordinar unde hayonul vine ondulat pe mijloc amintind de Peugeot RCZ, continuând în spoilerul cu aceeaţi rază ondulată prin care se extind blocurile optice spate LED originale. Totuşi caroseria, uşile şi platforma TNGA în sine au rămas neschimbate.
Şi la interior găsim ceva diferit şi anume display-ul enorm de 11.6 inch al sistemului multimedia amplasat vertical ca la modelele Tesla.
Sistemul hibrid include acelaşi propulsor pe benzină de 1.8 litri VVT-i care lucrează după ciclul Atkinson şi dezvoltă 97 CP şi 142 Nm, un motor electric de 71 CP şi un pachet mai mare de baterii de 8.8 kWh care pot fi încărcate în 2.3 ore de la o priză domestică şi pot oferi o autonomie de 50 km/h în regim pur electric în care se poate circula cu maxim 135 km/h.
În regimn hibrid noul Prius Prime va consuma doar 1.4 l/100 km (de două ori mai puţin ca Priusul obişnuit), va emite 32 g/km de CO2, iar autonomia totală va constitui 965 km!
Conform celor de la Toyota, noul Prius Prime este cel mai eficient şi cel mai avansat Plug-In Hybrid din lume.
Noua Toyota Prius Prime va apărea în show-room-uri în toamna anului 2016.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
6,087
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!