Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota Corolla celebrează 50 de ani de existenţă! (Video)

25 Martie 2016 - 16:43
Denis Godorozea
Toyota Corolla celebrează 50 de ani de existenţă! (Video)
Cu siguranţă, Toyota Corolla este una dintre cele mai îndrăgite maşini din lumea întreagă. Vândut în peste 43 milioane de exemplare în cei 50 de ani de existenţă (1966-2016) legendarul model se află acum în cea de-a 11-a generaţie! Un adevărat bestseller, fiind şi cel mai vândut model din lumea întreagă.

Corolla a devenit un cult, un automobil pe care au crescut mai multe generaţii. Un model cu importanţă deosebită în dezvoltarea drifting-ului, modelul Corolla AE86 cu tracţiune spate fiind considerat părintele acestui sport.

Conform celor de la Toyota, actriţa Gina Rodriguez a condus o Corolla prin toată America până în Hollywood pentru aşi urma visul, iar actriţa

Hannah Simone a învăţat să conducă la volanul unei Corolla. Unde mai pui că până şi eu am luat permisul la fel cu o Corolla acum 14 ani!

Primul automobil al lui Akio Toyoda (pe imagine), a fost o Corolla GT pe la începutul anilor 80 ai secolului trecut, pe care actualul preşedinte Toyota Motor Corporation, o descrie drept un prieten, care l-a ajutat să-şi găsească drumul în viaţă.

Toyota SUA celebrează 50 de ani de la lansarea primei generaţii Corolla la Salonul Auto de la New York, unde a fost dezvăluită versiunea nord-americană Corolla facelift, dar şi ediţia specială cu ocazia aniversării numită 50th Anniversary Special Edition.

În urma facelift-ului versiunea nord-americană Corolla a primit blocuri optice faţă/spate restilizate (full-LED opţionale), bara de protecţie faţă agresivă cu LED-uri de zi verticale, jante noi, nuanţe noi pentru caroserie şi un interior revizuit.

Versiunea specială Toyota Corolla 50th Anniversary Special Edition va fi produsă în 8,000 de exemplare pe teritoriul SUA, deosebindu-se printr-o dotare bogată, jante speciale de 17 inch, culori speciale Black Cherry, Classic Silver şi Blizzard Pearl, accente Black Cherry la interior şi un sistem multimedia cu display de 7 inch.

Cei de la Toyota SUA au lansat şi un site dedicat aniversării modelului Corolla, unde toţi doritorii îşi pot împărtăşi experienţele legate de un model Toyota Corolla, iar cel ce va avea cea mai tare istorie va putea câştiga o Toyota Corolla facelift!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (35 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter