Toyota dezvăluie noul prototip de curse – TS050 HYBRID de 1,000 CP!
25 Martie 2016, 11:27
După ce cei de la Audi şi Porsche şi-au dezvăluit noile prototipuri de curse, a venit rândul şi celor de la Toyota să-şi prezinte bestia din categoria LMP1 de 1,000 CP care va
concura în campionatul curselor de anduranţă FIA World Endurance Championship (WEC) şi în cursa de 24 de ore de la Le Mans.
Vizual noul prototip Toyota TS050 HYBRID este aproape identic cu cel de anul trecut, TS040 HYBRID, cu mici retuşuri la prizele de aer frontale, aripile faţă şi la posterior.
Cele mai mari schimbări însă, a suferit sistemul hibrid de propulsie. Astfel, în locul V8-ului aspirat natural de 3.7 litri vine un nou V6 turboaspirat pe benzină de 2.4 litri care dezvoltă 500 CP şi mult mai mult cuplu faţă de predecesor, ceea ce a necesitat
revizuirea transmisiei secvenţiale în 7 trepte. O putere adiţională de 500 CP o oferă două motoare electrice amplasate pe axul faţă şi spate. Astfel, puterea totală constituie 1,000 CP!
Pentru a urca în cea mai mare categorie de 8 mega jouli, cei de la Toyota au modificat şi sistemul hibrid adaptând un pachet de baterii litiu-ion care a înlocuit supercapacitorul utilizat până acum pentru stocarea energiei.
Acum sistemul hibrid va genera şi va stoca mai multă energie în baterii. Noul prototip de curse a primit şi o suspensie revizuită datorită căreia uzura cauciucurilor va fi mai mică.
Ca şi în anii precedenţi, cei de la Toyota vor scoate doar două prototipuri, în contrast cu rivalii
principali care vor avea câte trei prototipuri de curse în categoria LMP1. Maşina cu numărul 5 va fi condusă de piloţii Anthony Davidson, Sebastien Buemi şi Kazuki Nakajima,
iar la volanul prototipului cu numărul 6 se vor afla Stephane Sarrazin, Mike Conway şi Kamui Kobayashi cel din urmă înlocuindu-l pe pilotul retras din curse Alex Wurz.
Care dintre producători credeţi că va domina cursele de anduranţă în sezonul 2016 – Audi, Porsche sau
Toyota?! Prima cursă din campionatul WEC deja este aproape – în cele 6 ore de la Silverstone care vor avea loc pe
17 aprilie şi vom vedea cine va începe sezonul cu dreptul!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,229
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!