Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo V60 Polestar a devenit automobilul de siguranţă în cadrul campionatului WTCC

29 Martie 2016 - 12:35
Denis Godorozea
Volvo V60 Polestar a devenit automobilul de siguranţă în cadrul campionatului WTCC
Automobilele de siguranţă, sau Safety Car-urile, sunt extrem de importante în orice cursă auto. În Formula 1 activează automobile de siguranţă Mercedes-AMG, în campionatul mondial MotoGP sunt automobile BMW, iar începând cu sezonul 2016, campionatul mondial de turisme WTCC, va avea modele Volvo drept automobile de siguranţă!

Divizia sportivă Polestar a celor de la Volvo a semnat un acord de lungă durată cu campionatul mondial de turisme FIA World Touring Car Championship (WTCC), iar acesta vizează activarea la fiecare dintre cele 12 etape din cadrul campionatului a automobilului de siguranţă Volvo V60 Polestar Safety Car. Prima apariţie al noului Safety Car va avea loc pe 1-3 aprilie la prima etapă din Franţa, pe circuitul Circuit Paul Ricard.

Conform celor de la Volvo, modelul dinamic V60 Polestar este cel mai sigur automobile de siguranţă din toată istoria WTCC, având un rating de 5 stele Euro NCAP.

Siguranţa a mai fost îmbunătăţită de o cuşcă de protecţie şi alte elemente care sunt obligatorii pentru un Safety Car. Nu lipseşte nici girofarul şi sistemul de comunicaţie de la interior. Propulsorul T6 de 3.0 litri şi 6 cilindri în linie care dezvoltă 350 CP şi 500 Nm, oferind un demaraj de la 0 la 100 km/h de doar 4.9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h, a rămas neschimbat faţă de modelul de serie. În acest an cei de la Volvo vor participa în campionatul WTCC cu două noi automobile de curse Volvo S60 Polestar TC1 care sunt derivate din modelele de stradă S60 şi V60 Polestar.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter