Ford dezvăluie noul propulsor diesel 2.0 EcoBlue
26 Aprilie 2016, 17:30
Deşi în ultimul timp propulsoarele diesel sunt puse sub semnul întrebării din cauza emisiilor prea mari de noxe, cei de la Ford lansează noul propulsor diesel 2.0 EcoBlue, totodată dezvăluind şi noua denumire pentru viitoarea gamă de propulsoare diesel care se va dezice de “TDCi” în favoarea lui “EcoBlue”. Reamintim, propulsoarele turboaspirate pe benzină a celor de la Ford poată denumirea EcoBoost. Noul 2.0 EcoBlue este creat de la zero şi focusat către normele ecologice stricte Euro 6 care vor intra în vigoare începând cu septembrie 2016 şi vor cere o reducere de 55% al nivelul noxelor faţă de normele curente Euro 5.

Conform celor de la Ford, noul propulsor diesel este cu 13% mai eficient faţă de unitatea curentă 2.2 TDCi pe care urmează să o înlocuiască şi oferă cu 20% mai mult cuplu la turaţii joase. Pentru a atinge aceste rezultate, noul 2.0 EcoBlue dispune de un arbore cotit mai compact care este deplasat cu 10 mm faţă de suprafaţa verticală al
cilindrilor pentru a reduce forţele de frecare, de arbore cu came modulare, canale polisate al colectorului de admisie, turbocompresor cu inerţie mică care atinge 240,000 de rotaţii per minut şi piezo-injectoare care pot realiza până la 6 injecţii per ciclu cu un volum de 0.8 mg fiecare comparabil cu o granulă de zahăr.

Cei de la Ford menţionează că noul diesel va putea dezvolta până la 340 Nm deja la 1,250 rpm. Nivelul zgomotului a fost redus datorită toleranţelor de microni ale pieselor realizate cu o precizie incredibilă. Noul propulsor diesel a trecut un şir de teste de laborator care se echivalează cu 5.5 milioane de kilometri parcurşi în viaţa reală, dar şi teste pe drumurile publice care au însumat peste 400,000 de kilometri.

Iniţial noul propulsor diesel 2.0 EcoBlue va fi instalat pe modelele comerciale Ford, ca mai apoi să-şi facă locul şi sub capotele automobilelor Ford, oferind puteri cuprinse între 100 şi 240 CP. Mai târziu Ford va scoate mai multe propulsoare diesel din seria EcoBlue, inclusiv şi o unitate de 1.5 litri.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,977
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!