Automobile dezintegrate – arta pură! (Video)
6 Mai 2016, 18:01
Fabian Oefner este un artist elvețian care poate crea o adevărată artă din obiecte aparent obișnuite. Ei bine, automobilele, mai ales cele clasice, sunt deja o artă, iar Fabian a reușit să captureze esența tehnică ale acestora printr-o serie de poze numită “Disintegrating” (Dezintegrează).
Prima parte al acestui proiect care a constat din trei imagini a fost realizată încă în anul 2013, iar acum, la Galeria
din Dubai, a fost dezvăluită și a doua parte - “Disintegrating II”. Imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase!
Conform autorului, automobilele care de parcă explodează dezvăluind detaliile tehnice, sunt capturate într-un moment de timp care nu a existat niciodată. Am spune că fiecare din ele sunt sculpturi fabuloase detaliile cărora levitează în aer.

Dacă în prima parte puteau fi văzute modelele Jaguar E-Type din 1961, Mercedes-Benz 300 Uhlenhaut Coupe din 1954 și Ferrari 300 P4 Racer din 1967,
atunci a doua parte a inclus legende precum Auto Union Type C din 1936 echipat cu propulsor V16 de 6 litri, bolidul de Formula 1 Maserati 250F din 1954, Ford GT40 care a participat în Le Mans în 1969, excentricul Bugatti Type 57 SC Atlantic și Porsche 956
din 1982 care și până acum este automobilul ce deține recordul absolut pe Nurburgring.

Totuși, cum au fost făcute aceste imagini spectaculoase?
Fabian Oefner din totdeauna a fost fascinat de imaginile 3D ale automobilelor, iar prin intermediul acestui proiect el a dorit să le recreeze în același stil, dar cu fotografie autentică.
Fiecare imagine a fost creată din aproximativ 2,000 de imagini individuale care au fost suprapuse bucățică câte bucățică pentru o imagine finală! Poziția fiecărui element a fost schițată mai întâi pe hârtie, iar apoi au fost făcute pozele.
Pentru poze însă, nu au fost utilizate automobilele reale, ci modele la scară, care au fost desfăcute în mici detalii de
către Fabian. Deși pentru realizarea unei imagini finale îi trebuia două luni, Fabian spune că cel mai greu a fost de setat aparatul foto și lumina.
Aceste opere de artă merită munca depusă, iar cei ce doresc să le procure, imaginele pot fi comandate în calitate de tablouri de dimensiunea 140x70 cm (limitate în 8 exemplare) și 230x115 cm (limitate în 3 exemplare). Cum are loc procesul magic de creare a imaginilor puteți urmări în video de mai jos.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,626
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!