BMW celebrează 100 de ani de existenţă cu ediţiile „Celebration Edition”!
31 Mai 2016, 15:32
Pentru a celebra 100 de ani de existenţă bavarezii au introdus ediţiile jubiliare numite „Celebration Edition” pe modelele Seria 2, Seria 3, Seria 7, coupe-ul M6 şi hibridul i8. Dar să le luăm pe rând!
BMW Seria 2 Active Tourer Celebration Edition Fashionista – o denumire extrem de lungă! Ce ascunde aceasta? În primul rând această ediţie este bazat pe modelul 218i echipat cu benzinarul de 1.5 litri turbo de 136 CP,
fiind disponibil în trei culori la alegere Alpine White, Flamenco Red sau Imperial Blue, dar şi jante de 17 inch. Interiorul vine cu echipare bogată, piele Cannbera Beige şi logoul Fashionista. Vor fi produse doar 400 de exemplare.
„Tratamentul” Celebration Edition este disponibil pe două versiuni ai modelului BMW Seria 3. Prima la număr, BMW Seria 3 Celebration Edition ”Style Edge”, vine în caroserie sedan sau
break, doar în motorizarea diesel 320d (190 CP şi 400 Nm), în culoarea Alpine White sau Black Sapphire, cu jante M de 18 inch, piele neagră la interior, pedale din inox şi inserţii Individual de culoare neagră lucioasă. Vor fi produse doar 400 de exemplare (200 sedan-uri şi 200 break-uri).
La rândul său BMW 330E Celebration Edition vine în versiune hibridă, care dezvoltă o putere cumulată de 252 CP şi indică un consum de 2.1 l/100 km. Aceasta se deosebeşte prin nuanţa albastră al caroseriei Tanzanite Blue, jantele de 19 inch, tapiţeria din piele albă Merino, inserţiile de culoare piano black din cadrul programului BMW Individual şi sistem audio Harman Kardon. Vor fi produse doar 100 de exemplare.
Ediţia specială nu a ocolit nici nava amiral bavareză. Noul BMW Seria 7 Celebration Edition vine în motorizarea 750Li (450 CP şi 650 Nm), culoarea Azurite Black, jante forjate de 20 de inch, pachet exclusivist Design Pure Excellence pentru exterior şi interior, piele fină Merino la interior, Alcantara pentru pod, iluminare ambientală şi sistem audio Bowers & Wilkins de 1,400 waţi cu 16 boxe. Vor fi produse doar 70 de exemplare.
Celebration Edition a trecut şi la ceva mult mai fierbinte – coupe-ul BMW M6! Noul BMW M6 Coupe Celebration Edition „Competition” se deosebeşte prin culoarea galbenă Austin Yellow, jante de 20 de inch de culoare neagră, elemente exterioare de culoare neagră, detalii exterioare realizate din fibră de carbon, inclusiv difuzorul, spoilerul spate, corpurile oglinzilor retrovizoare şi finalele sistemului de evacuare.
La interior se regăsesc inserţiile din fibră de carbon, logoul „M6 Competition”, aţa contrastantă în culoarea caroseriei şi sistemul audio Bang&Olufsen de 1,200 waţi cu 16 boxe. Cel mai important ingredient însă se ascunde sub capotă. Pentru că dispune şi de pachetul Competition
Package, noul BMW M6 Coupe Celebration Edition „Competition” este dotat cu propulsorul V8 Twin Turbo de 4.4 litri ce livrează 600 CP şi 700 Nm, fiind capabil să împingă coupe-ul de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde şi până la viteza maximă de 305 km/h datorită pachetului M Driver’s Package. Doar 13 astfel de exemplare vor fi produse.
Şi la final vine BMW i8 Celebration Edition. De fapt, este acelaşi
i8 Protonic Red Edition care a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Astfel, acesta va fi disponibil în aceeaşi nuanţă roşie a caroseriei „Protonic Red” combinată cu elemente gri „Frozen Grey” și jantele de 20 de inch cu un design al spițelor în formă de „W”.
La interior aceasta va veni cu inserţii din fibră de carbon şi plăcuţe cu numărul de ordine – doar 20 de exemplare vor fi produse.

De ce toate aceste modele „Celebration Edition” vor fi produse
într-un număr atât de mic, vă veţi întreba? Pentru că acestea vor fi disponibile, cel puţin pentru moment, doar în Japonia, în ciuda faptului că practic pe toate imaginile maşinile
sunt cu volanul pe stânga.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,465
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!