Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Moldova se vor aplica amenzi pentru condusul periculos!

30 Mai 2016 - 13:28
Denis Godorozea
În Moldova se vor aplica amenzi pentru condusul periculos!
Doar săptămâna trecută vă anunţam că în Rusia vor fi aplicate amenzi conducătorilor care conduc periculos pe drumurile publice, iar în urma studierii minuţioase ai listei modificărilor şi completărilor la Regulamentul circulaţiei rutiere din Republica Moldova, am aflat că şi conducătorii din Moldova ar putea fi amendaţi pentru un condus agresiv şi periculos, ce poate rezulta în accidente rutiere!

Acest lucru ne sugerează noul sub-punct g) menit să completeze punctul 14 din Regulamentul circulaţiei rutiere în care sunt relatate interdicţiile pentru conducător. Sub-punctul g) va veni cu următorul cuprins: g) „Conducătorului îi este interzis să manifeste față de alți participanți la traficul rutier un comportament agresiv, neacordându-le prioritatea regulamentară în cazul deplasării prin intersecții, preselectării benzii de circulație, în timpul executării manevrei de depășire, precum și prin executarea accelerărilor și frânărilor bruște fără temei și în mod repetat.”.

De aici rezultă că conducătorii, care taie calea în timpul schimbării benzii, nu păstrează distanţa de la automobilul din faţă, frânează brusc înaintea altor automobile fără temei şi nu acordă prioritate altor participanţi la trafic prin accelerarea bruscă şi repetată împiedicând depăşirea, vor fi pedepsiţi. Astfel de situaţii le putem vedea din belşug în Moldova şi este binevenită iniţiativa de a amenda acei indivizi care conduc agresiv şi periculos, pentru că astfel de comportament în trafic poate rezulta în accidente rutiere.

În aceeaşi categorie se pot include şi următoarele completări la poziţia automobilului pe carosabil. Astfel, în traficul intens din localităţi nu se va permite schimbarea benzii, doar cu excepţia efectuării virajul la stânga sau la dreapta, întoarcere, ocoli obstacolul sau opri.

În afara localităţilor conducătorii trebuie să conducă vehiculele cât mai aproape de marginea dreaptă a carosabilului, în acelaşi timp este interzisă deplasarea pe banda din stânga dacă cea (cele) din mijloc și din dreapta sunt libere, cu excepţia cazului de preselectare a benzii din stânga pentru efectuarea manevrei de virare la stânga sau de întoarcere.

Prin excluderea sub-punctului 4) din punctul 52, conducătorii care au depăşit un vehicul pe drum cu cel puţin două benzi pe sens nu va mai avea voie să rămână pe banda în cauză, în cazul în care are intenţia de a depăşi şi alte vehicule. Deci, în toate aceste cazuri se aplică regula autobanelor germane - după depăşire revii înapoi pe banda extremă dreapta, pentru a nu încurca conducătorii vehiculelor care vin din spate cu o viteză mai mare.

Aceste modificări şi completări la Regulamentul circulaţiei rutiere, vor intra în vigoare doar după aprobarea acestora de Guvern.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter