Skoda Atero – un coupe de vis
25 Mai 2016, 12:36
Începând cu anul 2014 cei de la Skoda oferă posibilitatea studenţilor din şcoala profesională Skoda să creeze concepte unice bazate pe modele de producţie.
La sfârşitul anului 2015 un grup de 26 de studenţi au început lucru asupra unui coupe de vis bazat pe modelul Skoda Rapid Spaceback.
Rezultatul muncii de 1,700 de ore a fost numit Atero – din latină „Negru” de unde vine şi culoarea caroseriei.
Acesta se deosebeşte printr-o caroserie cu două portiere alungite cu 100 mm şi un acoperiş modificat care coboară spre posterior. Totuşi, silueta lui Atero este mai aproape de un shooting brake decât de un coupe pur sânge, aducând aminte şi de coupe-urile clasice Skoda.
Uşa spate este extrem de mică, deschizându-se doar porţiunea verticală până la spoiler, în timp ce după spoiler şi până la montanţii centrali este amplasată o lunetă extrem de mare.
La exterior Skoda Atero se deosebeşte prin spoilere faţă/spate, ataşamente pe praguri, jante de 18 inch, capotă modificată cu prize de aer în care au fost integrate LED-urile de culoare roşie, bară de protecţie faţă cu priză
de aer centrală mai mare, difuzor spate cu finale originale preluate de la Octavia RS, iluminare de culoare roşie pe dedesubtul maşinii şi elemente vopsite în roşu.
Interiorul a fost retapiţat într-un stil similar exteriorului, aici fiind instalat
şi un sistem audio cu 14 boxe şi un amplificator de 1800 de waţi. Sub capotă se regăseşte benzinarul 1.4 TSI de 125 CP cuplat la transmisia DSG cu dublu ambreiaj şi 7 trepte.
Din păcate Skoda Atero aşa şi
va rămâne doar un concept şi o demonstraţie a posibilităţilor studenţilor şcolii profesionale Skoda.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,026
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!