Fiat-Chrysler va oferi 1,500 de dolari hackerilor care vor găsi bug-uri în sistemele automobilelor sale
15 Iulie 2016, 17:03
Automobilele moderne au atât de multe sisteme electronice, încât până și direcția, cutia de viteze (automată), acceleratorul și frâna sunt electronice! Toate aceste sunt făcute pentru a spori siguranța și pentru adaptarea automobilelor pentru condusul autonom. Însă, astfel automobilele se transformă în computere pe roți, care pot avea lacune în codurile programelor și sistemelor de care dispun, precum le au computatoarele de alt fel.
Exact un an în urmă doi hackeri au demonstrat că se poate prelua controlul asupra vehiculului la distanță prin intermediul unui laptop! Aceștia s-au conectat la sistemul multimedia al unui Jeep Cherokee și au preluat controlul asupra acestuia, acționând practic toate sistemele electronice de care dispune, inclusiv acceleratorul și frâna! De atunci cei de la Fiat-Chrysler Automobiles (FCA), au înlăturat lacuna din cod, pentru a securiza automobilele
sale de la pătrunderi similare. Iar acum FCA, prin intermediul comunității Bugcrowd, vrea să excludă orice lacună în sistemele automobilelor sale oferind hackerilor remunerări în sumă de la 150 la 1,500 de dolari pentru un „bug” descoperit și descris în detaliu! Suma variază în dependență de severitatea „bug-ului” descoperit. Astfel, cei de la FCA doresc să securizeze automobilele din cadrul concernului de la atacurile hackerilor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,333
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!