Majoritatea SUV-urilor compacte au picat testul iluminării blocurilor optice realizat de către IIHS! (Video)
13 Iulie 2016, 13:27
Probabil, mai mulţi dintre voi consideră că toate automobilele moderne sunt dotate cu blocuri optice care iluminează perfect pe timp de noapte şi oferă o siguranţă fără reproşuri.
Cei de la IIHS au demonstrat că producătorii auto mai au de lucrat asupra tehnologiei blocurilor optice atunci când au testat cele mai populare modele din clasa medie la sfârşitul lunii
martie anul curent. Acum însă, cei de la IIHS au publicat rezultatele testului iluminării blocurilor optice ale SUV-urilor compacte care s-au adeverit a fi şi mai proaste!
Din cele 21 de SUV-uri compacte testate 12 au picat testul blocurilor optice! Cinci dintre ele au demonstrat rezultate marginale, iar patru – adecvate. Nici un SUV compact nu a înregistrat rezultate bune. Specialiştii IIHS au testat 47 de combinaţii ale blocurilor optice disponibile pe cele 21 de automobile. În testul celor de la IIHS nu este favorizată o tehnologie sau altă, fiind măsurată intensitatea şi distanţa iluminării blocurilor optice în faza lungă şi cea scurtă pe drumuri drepte şi în curbe.

Cele mai bune blocuri optice din test s-au adeverit a fi cele opţionale a
Mazdei CX-3, în timp ce cele mai proaste rezultate le-a demonstrat noua Honda HR-V, disponibilă în SUA doar cu blocuri optice obişnuite. În Europa, HR-V dispune de blocuri optice opţionale mai sofisticate, care ar putea îmbunătăţi rezultatele.

Începând cu anul 2017, pentru a primi cea mai înaltă distincţie „Top Safety Pick+” în testele de siguranţă al celor de la IIHS, automobilele vor trebui să primească un calificativ bun sau adecvat la testul iluminării blocurilor optice.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,581
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!