Prima femeie automobilist, Bertha Benz, a fost introdusă în Automotive Hall of Fame
26 Iulie 2016, 13:02
Pentru meritele sale inventatorul automobilului, Carl Benz, a fost introdus în Automotive Hall of Fame în anul 1984, iar acum a venit şi rândul soţiei sale, Bertha Benz, să ajungă în Automotive Hall of Fame. Stereotipurile, că femeia nu poate conduce, pentru unii, vor fi spulberate. Anume femeia a fost cea, care a condus pentru prima dată un automobil la distanţă lungă! Este vorba despre Bertha Benz, soţia lui Carl Benz, care nu a fost doar „femeia puternică în spatele bărbatului puternic”, ci a fost cea care a avut încredere în invenţia lui Carl şi a investit mult din finanţele proprii şi ale părinţilor săi, ca această invenţie să devină realitate. Astfel, Bertha Benz a avut un rol important în invenţia automobilului. Şi mai mult, ea a fost pionerul călătoriilor cu automobilul, demonstrând că automobilul este viabil şi destinaţia acestuia.
Istoria primei călătorii cu automobilul, este extrem de captivantă, pentru că de aici a şi început totul. În dimineaţa zilei de 5 august 1888, Bertha Benz şi doi feciori ai săi, Richard şi Eugen, au ieşit din casă, în timp ce Carl Benz
dormea, lăsându-i o scrisorică că pleacă să-şi viziteze mama. Bertha însă, nu a menţionat cu ce transport
va pleca în călătoria de 100 de
kilometri din Mannheim în Pforzheim. Cei trei au luat prototipul lui Carl,
Benz Patent-Motorwagen, şi l-au împins afară fără al porni pentru a nu-l trezi pe Carl Benz (reconstrucţia momentului în imagine). Apoi, Bertha Benz a pornit în prima călătorie cu automobilul din lume!
În drum aceasta a oprit lângă farmacia din Wiesloch, pentru a cumpăra lichidul de curăţare Ligroin, utilizat pe post de combustibil. Astfel, farmacia a devenit primă staţie de alimentare din lume pentru automobil!

Următoarea oprire Bertha a făcut-o la o cizmărie pentru a înlocui elementele din lemn al sistemului de frânare cu piele, astfel inventând primii saboţi de fânare. Linia de combustibil blocată a fost reparată cu un ac de păr, iar firul sistemului de aprindere a fost izolat cu o jartieră.

Se pare că Bertha se pricepea şi la reparaţii, probabil datorită faptului că petrecea mult timp cu Carl atunci când
acesta îşi crea invenţiile.

Toate acestea descoperiri în timpul călătoriei, l-au ajutat pe Carl Benz să îmbunătătţească construcţia automobilului, astfel, Bertha a fost şi primul manager al calităţii din istoria automobilului.

Această călătorie nu doar a reafirmat viabilitatea automobilului în calitate de transport de zi cu zi, dar a sporit şi succesul acestuia pe piaţă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
4,062
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!