Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Studiu: Accidentele sunt principala cauză de deces în rândurile tinerilor!

29 Iulie 2016 - 16:29
Denis Godorozea
Studiu: Accidentele sunt principala cauză de deces în rândurile tinerilor!
La nivel mondial, accidentele rutiere sunt principala cauză de deces în rândurile tinerilor. Astfel, situaţia este de-a dreptul alarmantă! Un studiu realizat de către cei de la Ford în Europa pe un eşantion de 6,500 de tineri europeni, a dezvăluit statistici şocante. Tinerii în vârstă de la 18 la 24 de ani sunt supuşi celui mai mare risc de aşi pierde viaţa în accidentele rutiere, riscurile fiind de două ori mai mari faţă de alte grupuri de vârste.

În Marea Britanie, spre exemplu, o mare parte din accidentele fatale implică tinerii. Un total de 21% din accidente fatale în timpul verii le revin tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, iar 68% dintre respondenţi au admis că în această perioadă conduc mai relaxaţi. Comportamentul riscant la volan fiind factorul principal la accidentelor rutiere fatale cu implicarea tinerilor. Doar în perioada 2004-2013 în Uniunea Europeană 62,000 de tineri şi-au găsit sfârşitul în urma accidentelor rutiere, cauzate de stres şi neatenţie.

Rezultatele studiului au arătat că 57% dintre tineri au încălcat limita de viteză, 43% admit că au scris mesaje în timp ce conduceau, 36% au purtat convorbiri telefonice aflându-se la volan şi au trimis instant mesaje, 16% au condus fără aşi cupla centurile de siguranţă, 13% au condus în stare de ebrietate, iar 11% au privit video. Studiul a arătat că tinerii, atât băieţii, cât şi domnişoarele, sunt distraşi şi din cauza unor pietoni atractivi! Majoritatea, 93%, sunt încrezuţi în sine şi consideră că conduc extrem de bine, însă 54% consideră că nu sunt în siguranţă prin felul în care conduc. O pătrime, 26%, au fost implicaţi în accidente rutiere, iar 20% au admis că au fost opriţi de către poliţie. Totuşi, 57% dintre tineri conduc mai sigur atunci când la bord sunt păinţii sau bunicii, însă 41% admit că riscă mai mut la volan atunci când sunt cu prietenii.

Cei de la Ford îndeamnă tinerii să fie mult mai prudenţi la volan, iar pentru a „reeduca” tinerii, producătorul a lansat un program de trening gratuit de condus. Către sfârşitul anului 2016 programul Ford Driving Skills for Life va antrena peste 20,000 de tineri. Astfel, cei de la Ford doresc să reducă decesele în rândurile tinerilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter