Actorul Keanu Reeves a fondat o companie producătoare de motociclete al căror preţ porneşte de la 78,000 de dolari! (Video)
23 August 2016, 14:09
Renumitul actor Keanu Reeves nu este pasionat doar de lucrul său, fiind şi un mare pasionat de automobile şi
motociclete. Cu aproximativ 3 ani în urmă, Reeves, împreună cu prietenul său, Gard Hollinger, au fondat o
companie producătoare de
motociclete - Arch Motorcycle Company.
Înaintea fondării companiei, totul a pornit de la ideea lui Keanu Reeves de aşi „croi” o motocicletă pe măsura sa, care ar combina confortul unui cruiser, cu aspectul şi dinamismul unei motociclete de performanţă. Deci, o motocicletă pe care ar conduce-o Reeves cu plăcere, dar care ar avea un aspect unic.
Pornind de la Harley-Davidson Dyna Wide Glide, care a fost dezasamblat, rămânând doar propulsorul, în jurul căruia a fost creat un cadru nou, s-a primit un prototip ce combina aspectul clasic cu cel modern, dar şi un comportament pe drum care îl căuta Keanu Reeves şi nu-l putea găsi în nicio altă motocicletă.
Doar realizând ce motocicletă au creat, cei doi au pornit afacerea şi au decis să creeze o motocicletă absolut nouă, care va fi „croită” după placul clientului. Astfel şi s-a născut Arch KRGT-1, care este o simbioză a mai
multor stilul de motociclete, fiind echipat cu un propulsor V-twin de 2,032 cm cubi ai companiei S&S care livrează 140 CP (188 Nm) şi este cuplat la transmisia în 6 trepte marca Baker.
Motocicleta combină o mulţime de elemente din aluminiu prelucrate la strung CNC. Spre exemplu, rezervorul de combustibil este lucrat dintr-o bucată de aluminiu de 242 kg într-un proces ce durează 66 de ore, iar în rezultat se obţin două rezervoare separate a câte 4 kg fiecare! Pentru că practic toate elementele exterioare sunt realizate din aluminiu, unii clienţi aleg ca acestea să fie polisate până la luciul de oglindă.
Procesele care au loc cu ajutorul strungurilor CNC, sunt combinate de multe lucrări făcute manual, precum sudura, dar şi asamblarea finală. O bună parte a elementelor sunt realizate din fibră de carbon, printre care şi jantele, în timp ce nivelul de personalizare, este practic infinit,
ceea ce puteţi observa din imaginile de mai jos. Anual vor fi produse în jur de 30 astfel de motociclete.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,296
GALERIE FOTO (60 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!