Adio, BMW Z4. Roadster-ul a fost scos din producție.
29 August 2016, 10:58
Pe data de 22 august 2016 de pe porțile uzinei din Regensburg a ieșit ultimul exemplar BMW Z4 în caroseria E89. Incredibil, dar a doua generație BMW Z4 s-a aflat în producție 7 ani, de la lansarea sa în ianuarie lui 2009 la Salonul Auto de la Detroit.
În toți acești ani peste 115,000 de exemplare Z4 au fost produse, iar ultimul exemplar în versiunea
sDrive35is cu 340 CP sub capotă a fost vopsit în culoarea Valencia Orange Metallic.
Viitoarea generație al roadster-ului bavarez, care se va numi Z5 și va avea nume de cod G29, va reveni la tradiții, cu acoperiș pliabil executat din material textil, în contrast cu cel metalic cu care se lăuda a doua generație BMW Z4. Viitorul BMW Z5 va fi construit pe o nouă platformă cu
tracțiune spate, pe care o va împărți cu viitoarea generație Toyota Supra, grație parteneriatului dintre bavarezi și japonezi. Se așteaptă ca viitorul Z5 să fie oferit cu propulsoare pe benzină turbo de 2.0 și 3.0 litri.
Sperăm că odată cu revenirea acoperișului moale va reveni și o versiune de performanță dedicată „///M”. Premiera viitorului BMW Z5 va avea loc în a doua jumătate a
anului 2017, iar producția va lua startul în 2018 la uzina austriacă din Graz, unde se va produce și viitoarea Toyota Supra.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,428
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!