Honda a patentat transmisia cu 11 trepte şi trei ambreiaje!
23 August 2016, 11:05
Se pare că odată cu fiecare nouă generaţie de transmisii automate numărul treptelor creşte cu încă o treaptă. Dacă prima transmisie automată, apărută la începuturile anilor 1900, avea doar două trepte, acum, transmisiile automate moderne au până la 10 trepte. Cei de la Honda doresc să ridice ştacheta şi mai sus, patentând transmisia automată cu 11 trepte! Noua transmisie va fi una robotizată, deci, va avea şi ambreiaj.
Dar nu va fi una cu dublu ambreiaj, ci triplu ambreiaj! Al treilea ambreiaj va exclude întreruperile de cuplu care au loc la schimbarea treptelor în transmisiile cu dublu ambreiaj, mai mult decât atât, treptele vor fi incluse mult mai rapid. Cele 11 trepte vor spori şi eficienţa automobilului. Însă, nu se cunoaşte ce automobil va primi o astfel de transmisie, dacă aceasta va vedea lumina zilei. Putem vehicula cu ideea că noua transmisie cu 11 trepte
şi triplu ambreiaj ar putea apărea pe viitorul CR-V sau pe modele Acura şi nicidecum pe automobile mai mici, dat fiind faptul că transmisia va fi una complexă şi scumpă în producţie.

Reamintim că, anul trecut cei de la Honda au dezvăluit transmisia automată cu 10 trepte, prezentată pe un model Acura (pe imagine).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,218
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!