KAMAZ a creat un microbuz autonom!
25 August 2016, 16:58
Una dintre cele mai neaşteptate premiere la Salonul Auto de la Moscova a fost microbuzul autonom KAMAZ Shutle. Denumirea are doar un singur “t” pentru a fi originală – aşa spune producătorul. Dezvoltat împreună cu inginerii institutului NAMI,
care au elaborat designul, noul KAMAZ Shutle are 4.6 metri în lungime, 2.0 metri în lăţime şi 2.45 metri în înălţime, şi un aspect un pic mai liniştit, deşi futurist, faţă de rivalul său rus – MATRESHKA. Precum şi cel din urmă,
KAMAZ Shutle poate lua la bord 12 pasageri (6 aşezaţi şi 6 în picioare). Caroserie este confecţionată din materiale compozite, la bază fiind un cadru din ţevi metalice.
La moment microbuzul autonom dispune doar de un singur motor electric de 20 kW (27 CP), datorită căruia acesta poate rula cu o viteză de 25 km/h. Ulterior, microbuzul va mai primi un motor electric pe cel de-al doilea ax, ceea ce va aduce puterea totală la 40 kW (54 CP).

Microbuzul este complet autonom şi nu dispune de organe de condus precum volanul sau pedalele. În schimb, acesta dispune de un sistem de navigaţie elaborat de către cei de le Yandex, datorită căruia microbuzul se va orienta în spaţiu, bazându-se şi pe informaţiile de la patru camere, două stereo-camere şi senzorii ultrasonici.

KAMAZ Shutle poate fi utilizat numai în zone închise, în calitate de transport intern pentru parcuri industriale, oraşe de ştiinţă sau centre de expoziţii. În viitor, acesta ar putea fi transformat într-un taxi autonom, care va calcula ruta optimă pentru mai mulţi călători, care se vor îndrepta în aceeaşi direcţie, alegând serviciul prin intermediul smartphone-ului.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,804
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!