Noul Citroen CXperience Concept prefațează o viitoare navă amiral franceză?
29 August 2016, 17:05
Cei de la Citroen vor aduce la Salonul Auto de la Paris un nou concept intrigant numit CXperience.
Conform producătorului francez acest concept are capacitatea de a implementa promisiunea “Fii diferit, Simte-te bine” în segmentul sedan-urilor de talie mare. Se pare că francezii nu se învață pe greșelile sale… Modelul Citroen C6 nu a avut succes, de ce ar avea succes CXperience, dacă, eventual, ar merge în producție?
Designerii francezi propun o nouă abordare a segmentului de top cu o caroserie în două volume, rădăcinile căreia pornesc de la legendarul Citroen DS din 1955. Apropo, această formă de caroserie, cei de la Citroen doresc să o utilizeze în strategia sa de ofensivă. Astfel, chiar dacă nu vom vedea o navă amiral cu o asemenea caroserie, aceasta din urmă va apărea pe alte modele ale brandului.
Partea frontală arată foarte agresiv și futurist, datorită blocurilor optice de bază amplasate jos prin părți, în timp ce LED-urile de zi, sunt omogenizate cu calandrul îngust, cu formă concavă.
Pe lateral se pot observa jantele de 22 de inch, dar și silueta stranie, care practic nu lasă loc pentru un portbagaj voluminos, cel puțin, vizual.
Posteriorul conceptului este expresiv, dar, tot odată, dubios din cauza geamului spate prea complicat, datorită formei sale concave.
Accesul la interior se face datorită portierelor ce se deschid prin părți. Interiorul este tipic francez, cu forme, materiale, care le veți găsi doar în Citroen. Scaunele sunt niște fotolii din piele și lemn, care cuprind cei patru
ocupanți de la bord, în fața cărora, de-a lungul întregului bord, se extinde un display de 19 inch. În locul oglinzilor, pe panourile ușilor se regăsesc două display-uri.
Citroen CXperience este un hibrid, care oferă o putere cumulată între 250 și 300 CP și o autonomie pur electrică de 60 km. Ei bine, este original și stilat, dar ar putea deveni un adevărat succes?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,772
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!