Primul serviciu de taxi autonom a fost lansat în Singapore! (Video)
26 August 2016, 14:03
Vă imaginaţi taxiuri fără taximetrişti la volan? Credeţi că ar fi mai sigur să circulaţi într-un taxi autonom? Ei bine, spre asta merge! Viitoarele taxiuri vor fi autonome, iar primul serviciu de taxi
de acest gen din lume l-a oferit compania nuTonomy în Singapore, astfel, devansându-i pe cei de la Uber care au anunţat că vor lansa un serviciu similar împreună cu cei de la Volvo.
Pentru a demonstra cum funcţionează tehnologia, cei de la nuTonomy au oferit călătorii de teste câtorva pasageri, care au fost conduşi pe o rută prestabilită, fără ca la volan să se afle cineva!
Totuşi, serviciul deja lansat este oferit gratuit locuitorilor selecţi din Singapore, iar la volan se află un tehnician, pentru a supraveghea lucrul vehiculului autonom. În parcul celor de la nuTonomy sunt mai multe vehicule electrice Renault ZOE şi Mitsubishi i-MiEV transformate în vehicule autonome, datorită camerelor suplimentare, radarelor, senzorilor şi hărţilor 3D ale oraşului după care se ghidează acestea.
Mai târziu cei de la nuTonomy vor lansa serviciul în SUA şi Marea Britanie, iar parcul taxiurilor autonome pentru aceste ţări va fi creat pe baza automobilelor Jaguar Land Rover.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,421
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!