5.1 tone de armură – noul Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard!
22 Septembrie 2016, 09:25
De-a lungul a mai multor decenii cei de la Mercedes-Benz propun versiuni blindate ale modelelor sale. Iar acum, a venit rândul, ca producătorul german să dezvăluie, probabil cea mai impunătoare limuzină blindată creată vreodată – noul Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard!

La exterior limuzina imensă nu se deosebeşte prea mult de cea ne
blindată. Doar grosimea cauciucurilor, care trebuie să suporte atacurile armate, dar şi greutatea limuzinei care cântăreşte la gol 5.1 tone! Masa totală ai limuzinei de 6.50 metri este de 5.6 tone. Aceste 5.1 tone de armură sunt certificate pentru nivelele de protecţie balistică VR9 (gloanţe) şi ERV 2010 (explozibil). Plăci speciale din oţel au
fost integrate între structura caroseriei şi „pielea” de la exterior, unele zone fiind ranforsate de fibra aramidică, în timp ce geamurile au o structură laminată şi un strat din policarbonat la interior, pentru a proteja ocupanţii de bucăţile de sticlă. Geamurile sunt extrem de grele şi sunt deschise datorită unui sistem hidraulic – aceeaşi idee a fost utilizată şi pe legendarul Pullman din 1965.
Pe lângă protecţie, noul
Mercedes-Maybach S600
Pullman Guard oferă şi un
interior spaţios şi luxos, care
poate fi personalizat la maxim. Compartimentul pasagerilor este
oferit cu geamuri umbrite şi cu sistem multimedia cu display-uri integrate în scaunele rândului doi de 18.5 inch.
Noul Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard este disponibil cu sirene, girofare, radio în două direcţii, sistem de comunicare cu cei aflaţi la exterior şi un acumulator de rezervă. Sub capotă se află imensul V12 BiTurbo de 6.0 litri, care dezvoltă 530 CP şi 800 Nm, în timp ce viteza i-a fost limitată la 160 km/h.
Livrările noului Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard vor începe în a doua jumătate a anului 2017. Dacă un S 600 Pullman „obişnuit” porneşte de la jumătate de milion de euro, atunci
preţul pentru versiunea blindată este aproape de trei ori mai mare – 1.4 milioane de euro sau în jur de 275,000 de euro pentru fiecare tonă de armură!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,914
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!