Cel mai rapid vehicul electric din lume a atins 549 km/h!
26 Septembrie 2016, 15:35
Probabil, toate vehiculele, mai devreme sau mai târziu, vor fi electrice. Acestea deja acum sporesc autonomia, dar și viteza maximă, ei bine, în unele cazuri. Deși a fost construit acum 3 ani de către producătorul francez Venturi
Automobiles în colaborare cu Universitatea de Stat din Ohio, Venturi Buckeye Bullet-3 (VBB-3) a reușit să bată recordul de viteză pentru vehiculele electrice doar acum. Ultimii trei ani acest lucru a fost imposibil din cauza condițiilor meteorologice.
Nici în acest an, pe lacul de sare din Bonneville, Utha, suprafața de sare nu a fost tocmai perfectă, însă acest lucru nu a împiedicat echipa să-și atingă scopul de a bate recordul de viteză! În urma celor două curse în ambele direcții, viteza medie a “rachetei”
electrice de 12 metri lungime a fost de 341.4 mile pe oră (549.43 km/h), în timp ce viteza maximă atinsă a fost de 358 mile pe oră (576 km/h)! Deși au reușit să-și devanseze propriul record care constituia 307 mile pe oră (495 km/h), atins în anul 2010 datorită
vehiculului VBB-2.5, cei de la Venturi consideră că mai au șansa de a atinge viteza de 400 mile pe oră (643.7 km/h) în condiții favorabile!

VBB-3 nu este doar cel mai rapid, dar și cel mai puternic vehicul electric din
lume, având două motoare electrice a câte 1,500 CP pentru un total de 3,000 CP, care propulsează roțile față și spate! Deci, are și tracțiune integrală!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,332
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!