Jaguar Land Rover anunță noi motoare Ingenium și transmisia Transcend
13 Septembrie 2016, 11:43
Cei de la Jaguar Land Rover anunță noi motoare din familia Ingenium, dar și o nouă transmisie automată numită Transcend. Noile propulsoare turbo pe benzină din familia Ingenium sunt produse la uzina din Wolverhampton în care au fost investit un miliard de lire sterline, iar lansarea pe piață ale acestora va avea loc în 2017.

Noile propulsoare au un volum de 2.0 litri și sunt cu 25% mai puternice și cu 15% mai eficiente față de actualele unități. Propulsoarele vor avea colectorul de evacuare integrat în chiulasă, sistem de distribuție electrohidraulic și turbocompresor de tip twin scroll.

Noile propulsoare vor fi disponibile pe sedan-urile și SUV-urile Jaguar Land Rover, în trei versiuni de putere - 200 CP, 250 CP și 300 CP.
Pe lângă noile propulsoare pe benzină din familia Ingenium, britanicii anunță și o nouă transmisie automată numită Transcend în dezvoltarea căreia au fost investite 30 de milioane de lire sterline. Noua transmisie automată
dispune de 8 trepte și de un raport foarte larg de 20:1, care depășește mai mult decât de două ori raportul unei transmisii automate obișnuite cu 8 trepte. Transmisia automată Transcend este cu 20 kg mai ușoară decât cele din urmă, deși dispune de demultiplicator de cuplu, dublu ambreiaj și de tehnologii hibride.
Această transmisie inovatoare va fi instalată pe SUV-urile Jaguar Land Rover cu propulsoare amplasate longitudinal, oferind mai multă performanță pe teren accidentat, dar și o economie de combustibil de 10%.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,728
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!