Mercedes-Benz anunță brandul EQ cu SUV-ul electric Generation EQ! (Video)
29 Septembrie 2016, 15:18
Iată că toate speculațiile despre un sub-brand dedicat vehiculelor
electrice al celor de la
Mercedes-Benz, s-au
adeverit! Producătorul
german a anunțat
astăzi, în cadrul
Salonului Auto de la Paris, despre lansarea unui nou sub-brand destinat exclusiv vehiculelor cu propulsii electrice!
Numele acestuia este EQ, iar noua eră electrică al celor de la Mercedes-Benz este prefațată de conceptul Mercedes-Benz Generation EQ, care se va materializa într-un viitor SUV electric, care este practic gata de a fi lansat pe piață!

Toate vehiculele electrice a celor
de la Mercedes-Benz, din cadrul sub-brandului EQ, vor împărți o platformă tehnică comună, dezvoltată exclusiv pentru vehiculele electrice. Aceasta va combina oțelul, aluminiul și fibra de carbon.Conform celor de la Mercedes-Benz modelele electrice “EQ” vor avea două motoare electrice, deci, tracțiune integrală, o putere de până la 408 CP și o autonomie de până la 500 km, datorită diferitor pachete de baterii, care vor porni de la 70 kWh.
Exteriorul modelelor viitoarei game Mercedes-Benz EQ, se va baza pe filozofia purității senzuale, fiind foarte stilat și futurist, precum este acest SUV electric conceptual. Fiind de dimensiuni comparabile cu Mercedes-Benz GLC, conceptul
Generation EQ dispune de un design mult mai dinamic, ce combină stilul de coupe cu utilitatea unui shooting-brake, dar și elemente futuriste precum calandrul LED, care integrează blocurile optice față. Aceeași idee o repetă și posteriorul.
Prezența dinamică este accentuată de jantele de 21 de inch, iar dinamismul în sine va fi oferit de către propulsia electrică cu o putere totală de 408 CP și 700 Nm, ceea ce permite accelerații intense de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Autonomia conceptului este de 500 km.
Conform producătorului german, către anul 2025 gama de modele va număra peste 10 vehicule electrice, tot atunci vor apărea sistemele de încărcare rapidă de 300 kW, la moment acestea livrând 50 kW sau, în unele cazuri, 150 kW. Conceptul Generation EQ poate fi reîncărcat la priză sau prin inducție.
Interiorul este laconic, dar futurist, datorită iluminării ambientale, butoanelor tactile și display-ului de 24 de inch, care combină planșa de bord și sistemul multimedia. Nu lipsește nici
sistemul condusului autonom, care, pentru prima dată, implementează hărțile precise 3D de la HERE. Astfel, vehiculele electrice EQ vor adopta și condusul autonom, care va spori siguranța și eficiența.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,876
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!