Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Moldova SUV Maraton: competiţie la ţintire pentru echipajele de aventurieri

29 Septembrie 2016 - 08:16
Ilie Toma
Moldova SUV Maraton: competiţie la ţintire pentru echipajele de aventurieri
Vă spuneam încă înaintea de startul Premium SUV Maratonului de toamnă că echipajele expediţionale vor concura între ele nu doar prin disciplina în condus şi eficienţă, ci vor avea şi câteva probe auxiliare. Una din ele este cea de tir sportiv, experienţă pe care am făcut-o chiar în prima jumătate a primei zile a maratonului şi care s-a dovedit a fi un excelent team building pentru întreaga echipă a minunatului nostru maraton.

Abilităţile de ţintire au fost considerate de secole întregi printre calităţile esenţiale ale bărbaţilor viteji din ţara noastră, doar că, evident, aceste ţintiri erau transpuse acum 500 de ani în precizia mânuirii arcului şi a sabiei, iar mai apoi şi a revolverelor. Astăzi, putem experimenta senzaţii similare într-un mod mult mai civilizat, avansat şi controlat, cu caracter sportiv, punând astfel la o justă încercare abilităţile aventurierilor noştri. E o probă off-topic pentru noi, care nu va conta la rezultatul final al maratonului, dar, după cum tocmai spuneam, ne-a permis să creăm o atmosferă de echipă coagulată între toţi participanţii la Moldova SUV Maraton, or, această atmosferă este extrem de importantă pentru a avea un spirit cooperant de echipă în cadrul unei asemenea mari aventuri, cu atâţia amar de kilometri în faţa noastră prin locuri excepţionale şi oameni frumoşi.

V-am spus anterior şi unde am fost pentru această experienţă. E vorba de poligonul profesionist al celor de la Snipping Club, care este de altfel şi unicul din ţară şi din regiune, care poate oferi facilităţi atât de avansate de tragere, într-un mediu controlat, cu tehnică a securităţii adusă la superlativ.

Ei bine, odată ajunşi aici, am aflat de la gazdele noastre că de această dată ni s-a pregătit o probă cu măsurători mult mai elocvente, de netăgăduit. Cinci file cu zonele de ţinte au fost distribuite fiecărui echipaj, iar găurile create pe ele vor determina clar punctajul final, şi deci poziţia echipajelor în top. Fiecare putea alege şi cu ce anume vrea să tragă la acele ţinte. Un fairplay maxim, deci, deşi unii dintre aventurierii echipajelor nu sunt foarte pasionaţi de acest sport, ca şi mine, spre exemplu, care trebuie să fiu instruit de fiecare dată pentru lucruri elementare de tragere. Alţii dintre noi, dimpotrivă, au experienţă foarte vastă, cu frecventarea regulată a acestui poligon de tragere. Dar, e o competiţie de team building între noi, aşa că toţi concurează cu o doză bună de lejeritate faţă de poziţia pe care o vor ocupa la clasamentul final.

Deci, zis şi făcut. S-a tras la ţinte sportive. S-a strigat cu exclamare. S-a aplaudat pentru rezultate excepţionale. S-a încurajat cu reciprocitate. Iar până la urmă foile cu ţintele pe ele au adus şi verdictele: echipajul 1 – 101 puncte, echipajul 2 – 131 puncte, echipajul 3 – 122 puncte, echipajul 4 – 100 puncte, echipajul 5 – 150 puncte. Deci, n-a fost prea dificil să desemnăm câştigătorul!

Apoi, echipajele noastre au trecut câte o probă de tir spre ţintă mişcătoare, care imită zborul unei păsări, fără a afecta prin tragere fauna ţării. Aici s-au descurcat bine chiar şi cei ce-au încercat pentru prima dată o asemenea tragere.

Iar în final am mers la cea mai dificilă tragere, la distanţă lungă, spre nişte baloane agăţate de un raft şi mişcate în continuu de vânt. Practic, e o tragere la lunetă, ca-n filmele hollywoodiene, doar că ţinta e una sportivă. Această facilitate de tragere a celor de la Sniping Club e printre cele ce fac acest poligon unic în ţară şi în regiune.

Ei bine, căştile de protecţie auditivă din urechi au fost scoase, iar aventurierii s-au felicitat reciproc pentru experienţele pe care tocmai le-au marcat. Cu o asemenea coagulare de echipă, puteam merge încrezuţi mai departe, pentru a cuceri geografia minunatei noastre ţări la volanul unor SUV-uri minunate, printre locuri şi oameni de excepţie.

Şi dacă tot vorbim de oameni, deja, la momentul scrierii acestei relatări direct de pe traseul maratonului, putem spune că Premium SUV Maratonul de toamnă ne-a scos în cale oameni şi caractere de excepţie într-un număr mult mai mare decât am fi planificat, iar istoriile lor despre cum şi-au schimbat satul sau oraşul unde trăiesc spre bine, prin muncă şi fapte, vor tot urma! Staţi pe aproape, pentru că #SUVmaraton are în continuare delicatese editoriale şi vizuale de excepţie!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (31 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter